Мане постигао најбржи хет-трик, порази Њукасла и Ливерпула

Фудбалер Саутемптона Садио Мане постигао је у убедљивој победи свог тима против Астон Виле (6:1) најбржи хет-трик у историји енглеске Премијер лиге. За ово сјајно оставрење требало му је нешто мање од три минута! Фудбалери Хала, Њукасла и Сандерленда нису успели да забележеле победе, па ће одлука о последњем путнику у Чемпионшип бити одлучена у последњем колу. Џерард се поразом опростио од Енфилда.

Мане је три гола против екипе из Бирмингема постигао за два минута и 56 секунди.

Он је своју екипу до предности довео у 13. минуту, да би минут касније повисио резултат на 2:0, а у 16. је већ било 3:0 за Саутемптон.

Сенегалски фудбалер је тако за четири минута и 33 секунде оборио 21 годину стар рекорд Робија Фаулера, који је за Ливерпул постигао хет-трик у августу 1994. године.

Шејн Лонг је у 26. минуту повисио предност свог тима на 4:0, да би веома ефектним голом, ударцем са око 30 метара у 38. повисио на 5:0.

У завршници првог полувремена, односно трећем минуту судијске надокнаде времена, Кристијан Бентеке је постигао једини гол за Астон Вилу на овом сусрету. Једини гол у другом полувремену постигао је Грацијано Пеле у 81. минуту.

Саутемптон после 37 одиграних утакмица заузима шесто место са 60 бодова, док је Астон Вила 14. са 38.

Хал и Њукасл су поражени у Лондону од Тотенхема, односно Квинс Парк ренџерса, док је Сандерленд узео само бод на свом терену против Лестера. За сада је познато да су из Премијер лиге испали КПР и Барнли, а уочи последње рунде тренутно у нижи ранг испада Хал, који има 35 бодова, два мање од Њукасла и три од Сандерленда.

Фудбалери Њукасла пропустили су прилику да коло пре краја обезбеде опстанак у Премијер лиги, пошто су данас изгубили од Квинс Парк ренџерса са 2:1. Њукасл је водио голом Емануела Ривијеа, али су Мет Филипс и Лерој Фер донели преокрет у другом полувремену и победу домаћем тиму.

Њукасл је 17. на табели са 36 бодова, два више од Хала, који је у зони испадања.
Хал је изгубио са 2:0 на гостовању Тотенхему, који је корак ближи шестом месту, које води у квалификације за Лигу Европе.

Из Премијер лиге је, поред КПР-а, испао Барнли, који је играо без голова са Стоуком.
Опстанак су обезбедили Лестер и Сандерленд, који су у међусобном сусрету играли нерешено - 0:0.

Фудбалери Кристал Паласа победили су у гостима Ливерпул са 3:1 и тако покварили легендарном капитену Стивену Џерарду опроштај од Енфилда. Џерард ће после 17 година у Ливерпулу по завршетку сезоне каријеру наставити у МЛС лиги и екипи Лос Анђелес Галаксија.

Ливерпул је одлично отворио меч и повео голом Лалане, али је Палас преокренуо преко Панчона, Захе и Марија и закомпликовао "црвенима" борбу за Лигу Европе, пошто сада имају само два бода више од Саутемптона. 

Резултати и стрелци:
Саутемптон - Астон Вила 6:1 (Мане 13, 14, 16, Лонг 26, 38, Пеле 81. - Бентеке 45)
Сандерленд - Лестер 0:0
Барнли - Стоук 0:0
КПР - Њукасл 2:1 (Филипс 54, Фер 61. - Ривије 24)
Вест Хем - Евертон 1:2 (Даунинг 62. - Осман 68, Лукаку 90)
Тотенхем - Хал 2:0 (Чадли 54, Роуз 61)
Ливерпул - Кристал палас 1:3 (Лалана 26. - Панчон 43, Заха 60, Мари 90)

Недеља:
Свонси - Манчестер сити (14.30)
Манчестер јунајтед - Арсенал (17)

Понедељак:
ВБА - Челси (21)

Табела: Челси 84 бода, Манчестер сити 73, Арсенал 70, Манчестер јунајтед 68, Ливерпул 62, Тотенхем 61, Саутемптон 57, Свонси 56...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара