Дрон, сузе и прекид највећег од свих дербија!

Аргентински фудбал краси вероватно и најбоља атмосфера на свету, али и акутни проблем са навијачким насиљем. Уосталом, након смрти навијача Боке јуниорс испред стадиона Сан Лоренца, долазак гостујућих присталица на стадионе је забрањен. Али то, на велику жалост, не значи да су инциденти искорењени, што смо имали прилику да видимо и у највећој од свих јужноамеричких утакмица...

Најватренији фудбалски дерби на свету понекад је и сувише ватрен. Бока Јуниорс и Ривер Плејт су одиграли прво полувреме реванша осмине финала Копа Либертадорес, али само толико. Било је 0:0, након минималне победе Ривера у првом мечу, одиграном на популарном Монументалу.

Када су се спремали да изађу на терен уочи наставка, неко од навијача Боке је успео да се провуче и саспе сусавцем или неким сличним гасом (постоје индиције и да је у питању нека врста киселине) фудбалере мрског ривала у импровизнованом тунелу.

Играчи су истрчавали на терен, разгрћући све пред собом, држећи се за очи и очигледно у агонији.

"Не видим, не видим, горим. Ово није рат", рекао је дефанзивац Ривер Плејта и новопечени аргентински репрезентативац Рамиро Фунес Мори.

Утакмица је прекинута након што су играчи стајали на центру скоро сат времена. Навијачи, њих 50.000 постепено су напустили Бомбоњеру.

Четворица фудбалера Ривер Плејта примљени су у болницу након инцидента.

Председник Боке Данијел Анђелики рекао је да ће клуб учинити све да помогне полицији у истрази. Он је истакао да ће клуб прихватити одговорност за инциденте, али да играчи Боке не смеју бити кажњени због, како је навео, "проблема друштва, а не фудбалског проблема".

Кровна фудбалска организација Јужне Америке најавила је да ће дисциплински комитет одлучити о исходу утакмице два ривала. Ривер Плејт и Бока Јуниорс би могли да одиграју нову утакмицу, да заврше меч на неутралном терену или да се победа додели Риверу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара