Лалатовић: Срамота ме је, у земљу бих пропао

Тренер фудбалера Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да га је срамота због пораза од Радничког 1923. и поручио да ће остати на клупи до краја сезоне. "Можда нисам за Звезду, али има и других који су залутали." Миловановић: Поносан сам, исписали смо историју.

"Звезди, унапред, следеће сезоне желим срећу, али да би освојила титулу треба да има тренера, а и да доведе минимум 10 нових играча који могу да носе овај грб, јер он је врло тежак. Звезда не трпи просек, мора да побеђује, играчи то нису схватили", рекао је Лалатовић новинарима после утакмице.

Звезда је на свом стадиону изгубила од Радничког 1923. са 2:1, па је Партизан у 28. колу освојио титулу шампиона Србије.

Лалатовић је казао да ће на клупи Звезде остати до краја сезоне.

"Бићу уз екипу до краја сезоне ако управа то буде желела. Нисам од тренера који виде ситуацију па се окрену и оду. Погинуо сам храбро, због Црвене звезде, не због себе. Никад нисам гледао себе, већ да Звезди буде боље", казао је Лалатовић.

Лалатовић је истакао да његовим играчима "не треба одсецати главе".

"Не кривим их, за шта могу да их кривим, они дају свој максимум. Бољи ни од кога нисмо много. Треба да им дође памет у главу и да останемо на другом месту, које заслужујемо. Можда играчи нису криви, можда још нису свесни у ком клубу играју, колико је Звезда велика. Можеш да изгубиш утакмицу, али да завршиш на коленима... а они се нису ни ознојили", рекао је он.

Тренер Звезде је истакао да га је срамота после пораза од Радничког.

"Можда је боље да, док су вруће главе, не причам много. Видели сте утакмицу боље од мене, критике апсолутно заслужујем јер имати овакав однос према игри стварно је срамно. Мене је срамота, у земљу бих пропао, јер, једноставно, кад се овако одигра против екипе која је већ испала из лиге, без жара, борбе", навео је тренер црвено-белих.

Он је додао да је нормално што је током сезоне говорио да су његови играчи најбољи у Србији.

"Кад пуштам војску у битку, морам да је храбрим. Због добробити Црвене звезде, не своје, ја ћу отићи па ћу отићи. Већину ствари сам радио на своју штету, поштен сам и искрен. Сад треба да се погледамо у очи и кажемо истину", рекао је Лалатовић.

Када је реч о подршци управе, Лалатовић је казао да му је најважније да подршку има од своје породице.

Нема шта ко да стаје иза мене, имам 37 година, зрео сам човек. Имам породицу и они су ми најбитнији, да стану иза мене. Жао ми је што њима морам да идем негативан, а они да ме пуне позитивном енергијом. А, да ли је требало неки други да стану, то ви процените", казао је Лалатовић.

Тренер Радничког 1923. Нешко Миловановић рекао је да се победом над Црвеном звездом Крагујевчанима остварила жеља.

"Мали сам ја човек да бих могао више да говорим, могу да поручим Крагујевчанима да се поносе овим клинцима јер ово је прва победа у историји против велике Црвене звезде", рекао је Миловановић.

"Остварила се жеља свих Крагујевчана да добију Црвену звезду. Овде су падале велике екипе... Честитам својим момцима на доброј борби, посебно након искључења. Неки покушавају нешто да ураде са Радничким, а показали смо да се фудбал у Србији игра због играча и тренера", рекао је Миловановић.

Он је пожелео срећу Звезди и њеном тренеру Ненаду Лалатовићу.

"Познавајући га... Желим му сву срећу света и да изведе Звезду онако како она то заслужује", истакао је Миловановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара