Читај ми!

Партизан је шампион Србије!

Трка је и званично готова! Шампионски пехар се враћа у Хумску!Фудбалери Партизана, по 26. пут у својој историји, постали су прваци своје земље. Црно-бели су славили у Крушевцу, како они воле да кажу „свом граду", головима Бранка Илића и Андрије Живковића.

Фудбалери Партизана званично су освојили титулу првака Србије, пошто су у Крушевцу у утакмици 28. кола Супер лиге победили Напредак са 2:0. Партизану је био потребан бод за освајање титуле три кола пре краја, али је тријумфом потврдио укупно 26. титулу шампиона државе.

Црно-бели су се сада изједначили по броју освојених државних шампионата са "вечитим" ривалом Црвеном звездом.

Голове за Партизан постигли су Бранко Илић у 62. минуту и Андрија Живковић у 82. минуту.
Прво полувреме утакмице у Крушевцу није донело много узбуђења. Најбољу прилику имао је Напредак у 16. минуту, али добру контру домаћина није реализовао Никола Трујић, пошто је његов ударац са око 10 метара завршио поред гола.

Почетак другог дела игре обележили су углавном ударци са дистанце, који нису угрозили голмане ниједне од екипе.

Партизан је до предности дошао пошто је Никола Дринчић центрирао из слободног ударца, а Илић је био највиши у скоку и главом послао лопту у мрежу. Напредак је умало у 77. минуту дошао до изједначења, али је Трујић, иначе некадашњи ђак школе Партизана, ударцем са ивице казненог погодио стативу.

Коначан резултат утакмице у Крушевцу поставио је Живковић, који је после проигравања Немање Којића остао сам у казненом простору и лако савладао голмана Напретка.

Оно што је такође важно напоменути, јер је реч о веома важном и ретком куриозитету, јесте да је ово десета титула коју је Саша Илић освојио као фудбалер тима из Хумске. 

Саша Илић: Идем и на 11. титулу 

Капитен Партизана Саша Илић рекао је да су црно-бели највише показали, да су били најконстантнија екипа у Супер лиги Србије и да су заслужено освојили титулу шампиона.

"Не могу да кажем да је титула рутински освојена, али смо сигурно највише показали и били најконстантнија екипа у првенству. Све време смо били на првом месту", рекао је Илић новинарима у Крушевцу.

"Ово ми је десета титула у Партизану и то је изванредан податак, са којим мало фудбалера може да се подичи. Идем и на 11. титулу... Не могу да кажем која ми је најдража, свака ми је драга на свој начин. Сад изгледа као да је ова лако освојена, јер имамо 11 бодова више, али морам да признам да је у појединим тренуцима било баш тешко", казао је Илић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се