Миха "преслишао" кума Декија, Интер славио у Риму

Сампдорија убедљива на гостовању код Удинезеа. Интер победио Лацио на Олимпику. Сасуоло гурнуо Чезену ка Серији Б. Реми у дербију Вероне. Наполи није успео да победи Парму, а Фиорентина јесте Емполи.

Фудбалери Аталанте и Сасуолоа остварили су победе у утакмицама 35. кола италијанске Серије А и направили велики корак ка опстанку у елитном такмичењу.

Аталанта је на гостовању била боља од Палерма са 3:2, а истим резултатом је Сасуоло савладао у Чезени истоимени клуб. У градском дербију, Кјево и Верона су поделили бодове - 2:2.

Самдорија је у Удинама победила Удинезе са 4:1. Тим из Ђенове потпуно је надиграо домаћина, за који је једини погодак постигао Антонио ди Натале. Ово је 207. погодак (пре)искусног фудбалера, који није далеко од потписивања новог, једногодишњег уговора са Удинезеом.

Екипа коју предводи Синиша Михајловић је из другог покушаја успео да савлада бивше „интеристе", Андреу Страмаћонија и кума Дејана Станковића. Прошле полусезоне на Марасију било је 2:2.

Фудбалери Фиорентине победили су у гостима Емполи са 3:2. „Виола" је до тријумфа дошла головима Јосипа Иличића у четвртом и 68. минуту и Мухамеда Салаха у 57. минуту.

Голове за Емполи постигли су Рикардо Сапорана у 27. минуту и Левана Мчедлидзе у 77.

Парма и Наполи одиграли су нерешено (2:2). Прежаљена Парма је повела преко Рафаела Паладина у деветом минуту, да би Маноло Габијадини у 28. донео Наполију изједначење.

"Млекаџије" су до нове предности дошли већ у 33. минуту, а стрелац је био Кристобал Хоркера.
Коначан резултат на стадиону „Енио Тардини" поставио је Дрис Мертенс у 72. минуту.

Сасвим је извесно, сада, да ће у Серију Б, поред Парме, и екипа Чезене. У супротном смеру ће Капри, врло близу промоције је и Фрозиноне, а трећи прволигаш ће доћи кроз плеј-оф.

У последњем мечу недељног програма, Интер је савладао у Риму екипу Лација са 2:1 „Неразури" су овим тријумфом остали у трци за шестим местом на табели које води у квалификације за Лигу Европе.

Два гола за госте постигао је Бразилац Ернанес у 26. и 84. минуту, док је стрелац за Лацио био Кандрева у 8. минуту.

Победа екипе Роберта Манчинија могла је да буде и убедљивија да је Икарди у 63. минуту искористио пенал.

Домаћин је последњих пола сата имао два играча мање, пошто је црвени картон добио Маркети, а претходно је у 24. минуту искључен Маурисио.

Српски репрезенетативац Душан Баста одиграо је цео меч за Лацио, Филип Ђорђевић је био на клупи Римљана, док је Немања Видић био стартер у тиму Интера.

Резултати и стрелци 35. кола Серија А:

Кјево - Верона 2:2 (Палоши 9, Пелисије 40 - Гомез 20, Тони 26)

Чезена - Сасуоло 2:3 (Дефрел 15, Бриенца 29 - Заза 48, Таидер 51, Мисисроло 69)

Палермо - Аталанта 2:3 (Васкез 43, Ригони 68 - Басели 6, Анђелковић 17, Гомез 51)

Удинезе - Сампдорија 1:4 (Ди Натале 87. пенал - Соријано 25, 62, Аква 80, Данкан 89)

Емполи - Фиорентина 2:3 (Сапонара 28, Мкедлидзе 77 - Иличић4, 68, Салах 57)

Парма - Наполи 2:2 (Паладино 9, Хоркера 33 - Габијадини 28, Мертенс 72)

Лацио - Интер 1:2 (Кандрева 8 - Ернанес 26, 84)

Одиграно у суботу:

Јувентус - Каљари 1:1 (1:0)

Милан - Рома 2:1 (1:0)

Понедељак:

Ђенова - Торино (20.45)

Табела: Јувентус 80 бодова, Рома 64, Лацио 63, Наполи 60, Фиорентина 55, Сампдорија 54, Ђенова 50, Интер 49, Торино 48, Милан 46, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво