Џерард маши али и решава, Вест Бром шокирао Олд трафорд

Фудбалери Ливерпула победили су на свом терену екипу Квинс Парк Ренџерса са 2:1 (1:0), док је највеће изненађење 31. кола Премијер лиге приредио Вест Бромвич Албион, који је минималним резултатом савладао Манчестер Јунајтед на Олд Трафорду.

Ливерпул је био надомак ремија, чак је и капитен Стивен Џерард у 79. минуту промашио пенал, али је исти играч у финишу меч постигао гол главом за победу свог тима.

Домаћин је повео преко Филипа Кутиња у 20. минуту, а изједначио је Фер у 73. минуту после асистенције Бартона. У последњих пар минута у игру је ушао српски репрезентативац Лазар Марковић.

Фудбалери Квинс Парк Ренџерса на овом мечу носили су црни флор, због смрти супруге Рија Фердинанда, која је преминула у суботу после краће болести.

Јунајтед је изгубио трећу утакмицу заредом и знатно умањио шансе да се директно пласира у Лигу шампиона.

Екипи Луја ван Гала није помогао ни повратак Робина ван Персија на терен после више од два месеца паузе. Управо је Ван Перси у 74. минуту имао одличну прилику да из пенала донесе свом тиму изједначење, али је његов покушај одбранио Боаз Мајхил. Чувар мреже гостију истакао се и у финшу меча, када је поново зауставио волеј холандског нападача.

Домаћин је био бољи, имао већи посед лопте, али је ВБА успео да сачува мрежу и срећним голом Олсона у 63. минуту дође до сва три бода.

Важну победу у борби за опстанак остварила је Астон Вила против Евертона (3:2) уз два гола Бентекеа. Сандерленд је био бољи од Саутемптона (2:1), док је Свонси са 2:0 славио против Стоука.

Вест Хем је био бољи од Барнлија, екипе која је, осим ако се не деси читав низ чуда, већ друголигаш.

Резултати и стрелци 35. кола Премијер лиге:

Лестер - Њукасл 3:0 (Уљоа 1, 48. пенал, Морган 17)

Астон Вила - Евертон 3:2 (Бентеке 11, 45, Клеверли 65 - Лукаку 60. пенал, Јагиелка 90)

Ливерпул - Квинс Парк Ренџерс 2:1 (Кутињо 20, Џерард 79 - Фер 73)

Сандерленд - Саутемптон 2:1 (Гомез 21. пенал, 55. пенал - Мане 23)

Свонси - Стоук 2:0 (Монтеро 77, Ки 90)

Вест Хем - Барнли 1:0 (Нобл 24. пенал)

Манчестер Јунајтед - Вест Бромвич Албион 0:1 (Олсон 63)

Недеља:

Челси - Кристал Палас (14.30)

Тотенхем - Манчестер Сити (17)

Понедељак:

Хал - Арсенал (21)

Табела: Челси 80 бодова, Манчестер Сити 67, Арсенал 67, Манчестер Јуанајтед 65, Ливерпул 61, Тотенхем 58, Саутемптон 57, Свонси 53, Вест Хем и Стоук по 47, Евертон 44, Кристал Палас 42, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво