Реми Дортмунда, пораз "шареног" Бајерна

Борусија из Дортмунда јесте поправила форму, постиже и боље резултате, али то и даље није довољно добро да би дефинитивно изборила пласман у Европу наредне сезоне. Шалке победио Штутгарт и приближио га "цвајти". Филип Костић стрелац. Комбиновани састав Бајерна поражен у Леверкузену, што је тек трећи пораз у шампионској сезони Бавараца.

Фудбалери Хофенхајма и Борусије из Дортмунда одиграли су нерешено 1:1 (1:1) у утакмици 31. кола Бундеслиге.

Дортмунд је имао велики број прилика, али није успео да савлада Хофенхајм и остане у трци за место које води у Европу следеће сезоне.

Екипа Јиргена Клопа је нападала и стварала шансе, али једноставно није имала решење за изузетно раположеног голмана Бумана.

Домаћин је повео у 33. минуту преко Воланда, а неколико тренутака касније изједначио је Хумелс.

Српски интернационалац Невен Суботић одиграо је читав меч за "милионере", док је Милош Јојић све време био на клупи гостију.

Велики ривал из Рура, Шалке, на свом терену је после преокрета савладао Штутгарт са 3:2, иако су гости у 51. минуту повели са 2:1 голом српског репрезентативца Филипа Костића.

Два гола за Шалке постигао је Клас Јан Хунтелар, а тим из Гелзенкирхена славио је ауто-голом Флоријана Клеина у завршници утакмице.

Штутгарт је после овог пораза све ближи селидби у "цвајту".

Вредне бодове у борби за опстанак остварио је Падерборн, који је славио на гостовању у Фрајбургу (2:1) против директног конкурента за опстанак у елити, док су Волфсбург и Хановер одиграли нерешено - 2:2.

Екипа Бајера победила је у Леверкузену минхенски Бајерна са 2:0 (0:0) у дерби мечу овог кола Бундеслиге ,уједно и последњег у суботњем програму.

Бајер је нанео тек трећи пораз у првенству Бајерну, који је наступио у "шареном" саставу.
Голове за домаћина постигли су Хакан Чалханоглу у 55. и Јулијан Брант у 81. минуту.

За екипу Пепа Гвардиоле овај меч није имао резултатски значај, пошто је раније освојила титулу првака Немачке, док су "фармацеути" са нова три бода остали у игри за директан пласман у Лигу шампиона.

Резултати и стрелци 31. кола Бундеслиге:

Бајер - Бајерн 2:0 (Чалханоглу 55, Брант 81)

Аугсбург - Келн 0:0

Фрајбург - Падерборн 1:2 (Петерсен 40 - Руп 70, 80)

Хофехнхајм - Дортмунд 1:1 (Воланд 33 - Хумелс 35)

Шалке - Штутгарт 3:2 (Хунтелар 9, 78, Клеин 89. ауто гол - Харник 22, Костић 51)

Вердер - Ајнтрахт Франкфурт 1:0 (Селке 66)

Волфсбург - Хановер 2:2 (Дост 24, Перишић 45 - Брајан 47, Сане 58)

Сутра:

Мајнц - Хамбург (15.30)

Херта - Борусија Менхнегладбах (17.30)

Табела: Бајерн 76 бодова, Волфсбург 62, Бајер Леверкузен 58, Менхенгладбах 57, Шалке 45, Аугзбург 43, Вердер 42, Хофенхајм 41, Дортмунд 40, Мајнц 37.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво