Рајковић: Само победа у глави, кошаркаши као пример

Капитен Црвене звезде Предраг Рајковић признао је да се црвено-бели уочи 148. вечитог дербија налазе под императивом победе јер би сваки други исход значајно смањи шансе за одбрану шампионске титуле.

Млади голман сасвим реално сагледава редстојећи окршај са "вечитим ривалом", који ће битно утицати на исход првенства.

"Очекује нас велика и важна утакмица, а победа, у коју сам сигуран, оставиће нас у трци за титулу. Екипа осећа позитивну трему, доста се размишља о дербију, али то не сме да нас оптерећује, већ морамо да уживамо у мечу пред нашим навијачима", рекао је Рајковић Танјугу.

Према његовим речима Партизан има добар и искусан тим, али сигуран је да ће Лука Јовић одлучити победника.

"Колико сам могао пратио сам њихове мечеве, Партизан има добар тим, спој искусних и младих играча, а са некима од њих играм у репрезентацији. Ипак, ми смо млађи и верујем квалитетнији, а мислим да ће Јовић да реши меч, пошто је на прошлом дербју био трагичар јер је промашио две одличне шансе. Овога пута ће бити другачије и прогнозирам победу без примљеног гола".

Талентовани чувар мреже истиче да црвено-бели не размишљају о пет бодова заостатка за лидером Партизаном.

"У глави нам је само победа, а случају другог исхода тешко бисмо дошли до титуле", навео је Рајковић.

Рајковић је био присутан у хали Пионир у прва два полуфинална дуела АБА лиге између кошаркаша Црвене звезде и Партизана, а поручио је да успех црвено-белих кошаркаша даје додатан подстрек екипи.

"На неки начин успех кошаркаша даје нам додатан стимуланс. Пратио сам уживо и уколико будемо имали исту жељу и пожртвованост као они, мислим да ћемо бити близу тријумфа", закључио је репрезентативац Србије.

Вечити дерби, 148. пут по реду, игра се у суботу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије