Бјековић: Плашим се дербија, често побеђује слабији

Некадашњи голгетер и функционер Партизана Ненад Бјековић рекао је да се помало плаши предстојећег "вечитог дербија", јер се кроз историју често дешавало да победи слабији, а то је по његовом мишљењу тренутно Црвена звезда.

"Партизан има много бољи тим од Звезде и сигуран сам да ће бити првак државе, међутим тешко је прогнозирати шта ће се десити у дербију, поготово јер се раније често дешавало да победи слабији, а то је тренутно Звезда", рекао је Бјековић.

Он је истакао да исход овог дуела неће одлучити првенство.

"Нема фаворита у дербију, јер у том дуелу никада није било важно ко је боље пласиран на табели или ко је на папиру јачи, али сигиран сам да дерби неће решити првенство. После дербија остаје још много да се игра, али сигуран сам да ће Партизан освојити титулу јер је једноставно има бољи тим од Звезде", поручио је Бјековић.

Дерби између Црвене звезде и Партизана игра се наредног викенда, а црно-бели тренутно на табели имају пет бодова предности.

Савић: Победиће ко то буде више желео 

Бивши голгетер Црвене звезде Душан Савић изјавио је да се, пре свега, нада како ће предстојећи 148. вечити дерби са Партизаном проћи у спортској атмосфери. Наравно, нада се и победи црвено-белих.

"Прогнозе у дербију не важе, није то утакмица коју одлучује квалитет тима или позиција на табели. Дерби је инспирација, победи онај који у том моменту буде бољи или који више буде желео победу. Наравно, желим да то буде Звезда, то би било добро и за првенствено, јер би финиш био занимљивији", рекао је Савић.

Савић се присетио и времена када је он био актер вечитог дербија.

"Као дечак на Убу сањао сам да заиграм у дербију. Можда и зато ми је најдражи први дерби када смо победили са 3:1, а ја био стрелац. Уживао сам у амбијенту дербија, била су то нека другачија времена, а морам да признам да ми је најтеже било када ме је чувао Благоје Пауновић", присетио се Савић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије