Читај ми!

Албанија оптужила Уефу за двоструке стандарде

Фудбалски савез Албаније, позивајући се на меч између Црне Горе и Русије у Подгорици, оптужује Уефу за двоструке стандарде. Српски навијачи су бацали столице, бакље, упаљаче...", наводи се у саопштењу тог савеза.

Фудбалски савез Албаније оптужио је Европску фудбалску унију (Уефа) за двоструке стандарде, јер је Србији доделила победу у прекинутом мечу квалификација за Европско првенство 2016. године.

Утакмица Србије и Албаније, која је играна у Београду 14. октобра прошле године, прекинута је због нереда навијача, након што се изнад терена појавио дрон за који је био закачен транспарент са мапом велике Албаније.

Уефа је регистровала утакмицу службеним резултатом 3:0 за Србију, али јој је одузела три бода и одредила да одигра две утакмице без публике у квалификацијама и казнила Савез новчано 100.000 евра. Фудбалски савез Албаније кажњен је са 100.000 евра.

Оба Савеза жалила су се на те казне, али је Уефа одбила њихове жалбе, па су се жалили Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС).

Фудбалски савез Албаније се сада нада да ће ЦАС пресудити у његову корист, а позива се на меч између Црне Горе и Русије у квалификацијама за европско првенство, који је прекинут због инцидената навијача у Подгорици и потом регистрован победом гостију од 3:0.

"Фудбалски савез Албаније сматра да је та одлука добра и у складу са стандардима и правилима Уефе, а узимајући у обзир шта се две догађало у Подгорици. Савез такође сматра да Уефа није користила исте аршине када је реч о мечу Србија–Албанија, јер су српски навијачи бацали столице, бакље, упаљаче...", наводи се у саопштењу тог савеза.

ЦАС ће одлуку о жалбама Србије и Албаније донети 17. априла.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара