Читај ми!

Звезда сигурна против Борца

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Београду екипу чачанског Борца са 3:1 и са утакмицом више приближили се водећем Партизану на два бода заостатка. Лалатовић: Вратили смо се на колосек. Богић Богићевић: Знали смо да ће бити тешко ако примимо гол.

У утакмици 22. кола Суперлиге Србије актуелни шампион пружио је добру партију у рутински остварио успех.

Истакао се двоструки стрелац Лука Јовић, који је мрежу голмана Бајића начео већ у 11. минуту, а десет минута касније погодио још једном и обезбедио црвено-белима сигурно вођство.

У том периоду домаћин је доминирао, па је након прекршаја Маслаћа над Паркером и досуђеног пенала у 66. минуту Лазовић донео недостижних 3:0 против свог бившег клуба.

Црвена звезда је након убедљивог вођства заиграла опуштеније, што је Борац искористио и у завршници постигао почасни погодак.

Уочи утакмице на стадиону "Рајко Митић" минутом ћутања одата је пошта некадашњем генералном секретару Црвене звезде Константину Зечевићу, који је преминуо пре четири дана.

Црвена звезда - Борац 3:1 (Јовић 11, 50, Лазовић 66. пенал - Крунић 80)
Раднички Ниш - Спартак 1:0 (Ђуричковић 12)
Раднички Крагујевац - Доњи Срем 0:0

У понедељак се састају Јагодина - Нови Пазар, Младост - Вождовац, ОФК Београд - Партизан и Чукарички - Рад.

Табела: Партизан 50 бодова, Црвена звезда 48, Чукарички 40, Војводина 37, Нови Пазар 33, ОФК Београд 32, Рад 31, Јагодина 30, итд.

Лалатовић: Вратили смо се на колосек

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да је задовољан победом над Борцем, али да његови фудбалери морају много боље у наставку првенства.

"Утакмица је била тешка, био је велики притисак због кикса у прошлом колу, али смо успели да се вратимо на колосек после тог пораза и победимо Борац. Бар на четири дана смо смањили заостатак на два бода", рекао је Лалатовић.

"Најбитније је да смо дали три гола, имали две добре шансе још... Мора још боље, брже и агресивније у средини терена, али кад се победи... Знам шта нам недостаје, али битно је да смо победили", казао је Лалатовић. Он је казао да се његовој екипи вратило за промашаје из утакмице са Новим Пазаром у прошлом колу, за коју је оценио да је његова екипа имала боље шансе него против Борца.

"Данас смо искористили три од пет шанси. Када се да гол из прве шансе, много је лакше играти. После другог гола све је било лакше, имали смо након тога још шанси и све у свему, била је лепа
утакмица", казао је Лалатовић. Тренер Звезде је похвалио двоструког стрелца Луку Јовића.

"Јовић је млад момак који је омладинац. Дао сам му шансу и он је искористио. Маестрално је реаговао и искористио прилике. Честитам му на игри и головима. Против Пазара није користио шансе, али му нисам замерио", рекао је Лалатовић. Он је рекао да је одморио штопера Дарка Лазића после грешака из прошле утакмице "које су му тешко пале".

Тренер Борца Богић Богићевић рекао је да је Звезда заслужено победила у доброј утакмици.
"Знали смо да ће бити тешко ако примимо гол, није лако када се против Звезде јури резултат, а после другог гола све је практично било завршено", рекао је Богићевић. Борац је и даље на 14. месту, које не гарантује опстанак у лиги.

"Наша лига је таква каква јесте, прилично уједначена. Борац игра солидно и то треба да нам се врати. Некад се не враћа онако како заслужујете, али вратиће нам се. Мислим да смо способни и квалитетни да изборимо опстанак", казао је Богићевић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара