Милинковић: Није свака утакмица питање живота и смрти

Зоран Милинковић спреман за деби на клупи Партизана. Обећава офанзивну игру, али не може да обећа да ће Партизан добити све утакмице до краја првенства. Створен је амбијент да је сваки меч питање живота или смрти, а фудбал би требало да буде витештво и надметање, рекао је Милинковић.

Нови тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић очекује тешку утакмицу на дебију против Радничког из Крагујевца, без обзира на све проблеме са којима се ривал суочава.

"Утакмица вреди три бода, дошли смо само на 'плус два', најважније ја да су играчи свесни тога и очекујем њихову реакцију на прави начин. Нисам имао много времена за тактичке новине и углавном ћемо се ослонити на ствари из претходног периода", рекао је Милинковић на конференцији за медије у Хумској.

Милинковић је поновио да ће Партизан играти офанзивно.

"Имамо квалитет да играмо офанзивно и верујем да ће играчи то реализовати на терену. Можда ће нам бити потребно време, али надам се да ће то у блиској будућности доћи до изражаја, јер обавеза Партизана је да игра нападачки", навео је тренер црно-белих.

На питање може ли његов тим да добије свих десет утакмица до краја и освоји титулу Милинковић је рекао.

"Немогуће је да се победи на свим утакмицама до краја, то је на нивоу спекулкација. Нормално је да нека екипа у првенству има успона и падова и заиста не знам зашто код нас нерешен резултат доноси разочарање. Створен је амбијент да је сваки меч питање живота или смрти, а фудбал би требало да буде витештво и надметање", истакао је Милинковић.

Црно-бели ће сутра играти без суспендованог Андрије Живковића, док ће, како је Милинковић рекао, о томе да ли ће на голу стајати Живко Живковић или Милан Лукач одлуку донети тренер голмана Радиша Илић.

Капитен Партизана Саша Илић признао је да није пријатно када се у кратком року са "плус шест" дође само на "плус два" и оценио да управо зато екипа мора да оправда улогу фаворита против Крагујевчана.

"У Партизану је увек присутан притисак. Није пријатно да са плус шест дођеш на плус два. Ако победимо сутра, остаје још девет утакмица, тако да можемо да одиграмо још једну нерешено да бисмо били шампиони. Идемо утакмицу по утакмицу, то је најважније", рекао је Илић.

"И поред свих тешкоћа потребно је имати у виду да је Раднички забележио две победе на последњих пет утакмица. До дербија имамо још три утакмице и било би лепо да све добијемо", поручио је Илић.

"Пратим Звезду и искрено бих волео да направе кикс, али се не оптерећујем њима, битан ми је Партизан. Битно је ми побеђујемо, али учинили би нам услугу када би негде изгубили бодове", додао је он. 

Утакмица 21. кола Суперлиге између Партизана и Радничког из Крагујевца игра се сутра од 18 сати на стадиону у Хумској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво