Читај ми!

"Ватрени" убедљиви, хет-трик Џека

Фудбалери Хрватске направили су велики корак ка пласману на Европско првенство, пошто су у Загребу победили селекцију Норвешке са 5:1 (1:0) у 5. колу Х групе квалифација. Един Џеко постигао хет-трик у победи Босне и Херцеговине у Андори.

Фудбалери Хрватске су на Максимиру одиграли одличан меч и убедљиво победили директног конкурента, а тријумф ће им још више значити у случају ако буду имали исти број бодова са Норвешком.

Екипа Нике Ковача славила је головима Марцела Брозовића у 30, Ивана Перишића у 54, Ивице Олића у 66, Гордона Шилденфелда у 87. и Данијела Прањића у 90, док једини стрелац за Норвешку био Александер Тетеј у 81. минуту. 

На добром путу да се нађе на шампионату у Француској је и репрезентација Велса, након што је победила у гостима Израел са убедљивих 3:0 и преузела прво место Б групе.

Прва звезда Велшана и нападач мадридског Реала Герет Бејл био је најбољи актер сусрета са два гола и асистенцијом.

Селекција Летоније била је надомак великог изнеднађења и победе у Чешкој, али је у финишу примила гол за реми - 1:1. Чешка је неочекивано испустила бодове, иако је претходно остварила максималних 12 бодова у досадашњем току квалификација.

Роберт Просинечки успешно је дебитовао на клупи Азербејџана тријумфом над Малтом са 2:0, што су први бодови његовом тиму у квалификацијама.

Един Џеко је хет-триком донео победу својој репрезентацији у Андори и вратио наду "змајева" да могу до континенталног шампионата.

Белгија је била убедљива против Кипра (5:0), Холандија је у последњим тренуцима меча извукла бод против Турске, док су Бугарска и Италија играле нерешено 2:2.

Резултати:

А група:

Казахстан - Исланд 0:3 (Гудјонсен 20, Бјарнасон 32, 90)
Чешка - Летонија 1:1 (Пилар 90. - Виснаковс 30)
Холандија - Турска (Хунтелар 90 - Јилмаз 37)

Табела: Чешка 13 бодова, Исланд 12, Холандија 10, Турска 5, Летонија 3, Казахстан 1.

Б група:

Израел - Велс 0:3 (Ремзи 45, Бејл 50, 77)
Андора - БиХ 0:3 (Џеко 13, 49, 62)
Белгија - Кипар 5:0 (Фелаини 21, 66, Бентеке 35, Азар 67, Батшуај 80)

Табела: Велс 11 бодова, Израел 9, Белгија 8, Кипар 6, БиХ 5, Андора 0.

Х група:

Хрватска - Норвешка 3:0 (Брозовић 30, Перишић 54, Олић 66)
Азербејџан - Малта 2:0 (Хусеинов 4, Назаров 90)
Бугарска - Италија 2:2 (Попов 11, Мицански 17 - Минев 4аг, Едер 84)

Табела: Хрватска 13 бодова, Италија 11, Норвешка 9, Бугарска 5, Азербејџан 3, Малта 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво