Читај ми!

Николић: Тешко гостовање, Милојевић: Партизан је фаворит

Дерби утакмица 20. кола Супер лиге Србије. Партизан гостује код Чукаричког. Црно-бели су први на табели са 46 бодова, док је екипа са Бановог брда трећа са десет бодова мање. Тренер Партизана Марко Николић очекује тешку утакмицу, али је уверен да тај меч неће решити првенство. Тренер Чукаричког Милојевић: Табела показује ко је фаворит. Сусрет се игра у недељу с почетком у 17 часова.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да његову екипу у недељу очекује једно од најтежих гостовања, али и да верује да меч против Чукаричког неће решити првенство.

"Нема дилеме, чека нас дерби кола. Састају се два веома добра и квалитетна тима, Чукарички има велике амбиције у свим такмичењима ове сезоне и то са разлогом и оправдано, с обзиром на квалитет који имају. Ово је једна од важнијих утакмица за Партизан", рекао је Николић новинарима на Партизановом стадиону.

"Има доста да се игра до краја, утакмице су у другом делу првенства непријатне, све екипе се за нешто боре... Једно од најтежих гостовања свакако јесте, без икакве дилеме, али и не нешто што је и пресудно, јер после Бановог брда има још 10 утакмица. То је само један битан корак који морамо да направимо", истакао је Николић. Тренер Партизана је, говорећи о екипи са Бановог брда, навео да Чукарички има континуитет на три нивоа – континуитет управљања клубом и стабилних финансија, континуитет стручног штаба и играчког кадра.

"У српским фудбалским условима, када се екипе мењају на шест месеци, тај континуитет даје посебан квалитет. То је можда и њихова највећа предност. Партизан има своје адуте и, уз све поштовање према Чукаричком, мора да одигра једну такмичарску утакмицу са мотивом који је оптималан за такав меч и да направи добар резултат", нагласио је Николић. Он је додао да су сви играчи спремни за недељну утакмицу.

"Наш рецепт је врло јасан. Квалитет игре је нешто што зависи од расположења појединаца и од расположења противника, али борбеност и жеља за победом – ратнички дух је нешто што мора да буде присутно и не сме да изостане ни са једне утакмице до краја првенства, а поготово у недељу", рекао је Николић. Он је на крају позвао навијаче црно-белих да помогну тиму.

"Било би заиста добро, као ретко када, да Партизанови навијачи препознају моменат и да испуне источну трибину до последњег места и на тај начин дају још један импулс екипи", закључио је Николић.

Милојевић: Табела показује ко је фаворит

Тренер фудбалера Чукаричког Владан Милојевић изјавио је данас да је према позицији на табели "јасно" ко је фаворит у предстојећој првенственој утакмици са Партизаном.

"Долази нам Партизан, очекујем леп амбијент на нашем стадиону. Не бих трошио речи на Партизан, они су лидери на табели и знамо да ће доћи да играју отворено. Не треба размишљати о томе ко је фаворит у предстојећем дуелу, то је јасно према позицији на табели", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

"Обе екипе гаје отворени стил и нападачки фудбал. Ово би требало да буде празник за Чукарицу, као и увек кад се игра било која утакмица на Бановом брду, а не само против Звезде и Партизана. Мојој екипи не недостаје мотива, надам се да ће обе екипе одиграти добру утакмицу и да ће фудбал победити", рекао је Милојевић. Капитен Чукаричког Игор Матић има пробелма са повредом и уочи утакмице знаће се да ли ће бити у саставу, док ће због суспензија меч пропустити Иван Тодоровић и Лукас Пјасентин.

"Партизан јако добар колектив, у свакој утакмици има неког појединца који 'искочи' и може да реши утакмицу. Не знам шта може да реши утакмицу, један детаљ, један прекид или лош дан једне од екипа", рекао је Милојевић.

Фудбалер Чукаричког Ненад Миросављевић рекао је да ће његова екипа покушати да изненади фаворита. Миросављевић у утакмицу против свог бившег клуба улази после два постигнута гола против Вождовца, у Купу Србије (2:0).

"Партизан наравно јесте фаворит, табела довољно говори. Они су у успону форме, али ми имамо право на наду. ЗЗелимо да се надигравамо и да видимо ко је бољи на нашем терену, нећемо изаћи са белом заставом", рекао је Миросављевић.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво