Читај ми!

Севиља чека Зенит, Фјорентина у Кијеву

Жребом су одређени парови четвртфинала Лиге Европе. Бранилац трофеја Севиља играће са Зенитом из Санкт Петербурга. Дњепар ће играти против Брижа, а Волфсург поново против италијанског представника, овог пута то је Наполи. Жреб је одржан у Ниону.

Жреб у седишту Уефе био је полудиригован, јер из политичких разлога нису могли да се састану руски и украјински клубови, па ће Дњепар играти против Брижа, а Динамо Кијев са Фјорентином.

Парови четвртфинала:

Севиља –Зенит
Дњепар – Бриж
Динамо Кијев – Фјорентина
Волфсбург – Наполи

Утакмице четвртфинала се играју 16. и 23. априла.

Бенитес: Можемо да прођемо у полуфинале 

Тренер Наполија Рафаел Бенитес верује у своју екипу и пролаз у полуфинале Лиге Европа, иако је Волфсбург озбиљан противник.

"Играћемо против једног од најјачих противника којег смо могли да добијемо на жребу. Они су међу фаворитима за освајање трофеја а своју јачину показали су у прошлом колу када су елиминсали Интер.

Други су у Бундеслиги, а недавно су победили Бајерн", рекао је Бенитес.

Монтела: Динамо је незгодан противник 

Тренер Фјорентине Винћенцо Монтела изјавио је да је Динамо Кијев незгодан противник и да му је драго што је у четвртфиналу Лиге Европа његова екипа избегла други италијански клуб - Наполи.

"Динамо је незгодан противник, посебно у овом тренутку пошто су у доброј форми. То су показали у дуелима против Евертона у прошлом колу, када су у првом мечу изгубили са 2:1 у Ливерпулу, а на свом
терену синоћ су победили са 5:2", рекао је Монтела за клупски сајт.

"Они имају квалитетне играче и јак, добро увежбан тим. Могућа замка могу да буду временски услови у Кијеву, али бићемо спремни. Надам се да ћу на располагању имати све играче", додао је он.

Италија има два представника у четвртфиналу, пошто је даље прошао и Наполи.

"Драго ми је што смо избегли други италијански клуб. Обе екипе имају прилику да прођу и то може да буде добро за италијански фудбал", рекао је Монтела.

Ребров: Шансе су 50-50

Тренер Динама из Кијева Серхиј Ребров оценио је да су шансе подједнаке.

"Фјорентина је озбиљан противник који је избацио Рому у прошлом колу и тренутно је међу првих пет екипа у Серији А. То довољно говори о њеној снази. После двомеча оценићу да ли сам задовољан жребом. Шансе су 50-50", рекао је Ребров.

"Ако будемо играли на истом нивоу као што смо одиграли утакмице против Евертона ништа није немогуће. Све је у нашим рукама", додао је Ребров.

Виљаш Боаш: Севиља најтежи противник кога смо могли да добијемо

Фудбалери Зенита из Санкт Петербурга играће против Севиље, а прва утакмица игра се 16. априла у Шпанији.

"Бранилац титуле је највероватније најтежи противник кога смо могли да добијемо. То је квалитетан тим, искусан и има успеха у овом такмичењу. Међутим, реванш се игра на нашем стадиону, требаће нам помоћ навијача и сигуран сам да ће дати све од себе и помогну нам да прођемо", рекао је тренер Зенита Андре Виљас Боаш.

"Спремни смо за утакмице. Имамо циљ и сан и даћемо све од себе да наставимо борбу за трофеј", додао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво