Читај ми!

Ћурчић: На списку су најспремнији

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је за утакмицу са Португалом позвао оне играче за које мисли да су тренутно најспремнији. Наша репрезентација играће са Португалом у Лисабону у недељу, 29. марта на стадиону Луж, у четвртом колу Групе I квалификација за Европско првенство.

Пред репрезентацијом је тешко гостовање, али и селектор и тим у дуел улазе са оптимизмом.

"Пoртугaлијa је у мнoгo бoљем пoлoжaју oд нaс, јер имa пет бoдoвa преднoсти. Кoд Пoртугaлaцa се ствaрa уверење дa им утaкмица прoтив Србије мoже бити oдлучујућa зa дaљи тoк квaлификaцијa. Ми гaјимo велики респект премa Пoртугaлији, aли и верујемo у себи и нaше мoгућнoсти", пoручиo је Ћурчић.

„Нећемо посебну пажњу посвећивати Роналду, иако је он најбољи играч на свету, јер је ово тим који има много квалитетних играчами на другим позицијама. Желимо да у наредних седам дана достигнемо највиши могући ниво за који се надам да може да нам донесе позитиван резултат. Имамо велики респект према противнику, али смо и сигурни у свој квалитет." рекао је селектор. 

На списку, који је Радован Ћурчић саопштио новинарима, неколико је очекиваних измена које је селектор подробно образложио.

"Ниједну одлуку нисмо донели преко ноћи. Они који су на списку су по нама најспремнији. Испратили смо све и на списку су они који тренутно праве најбољу равнотежу у екипи. Добро смо мерили", рекао је Ћурчић новинарима у Старој Пазови.

Од дебитаната су позвани крилни фудбалер Штутгарта Филип Костић и нападач Локомотиве Петар Шкулетић.

"Костић и Шкулетић су у претходном периоду скренули пажњу на себе и то је оно што нам треба у овом тренутку", рекао је Ћурчић.

На његовом списку нису голмани Марко Дмитровић и Предраг Рајковић, који су прослеђени младој, односно репрезентацији за играче до 20 година.

"После пуно разговора са селекторима млађих репрезентација, одлучили смо да Дмитровић буде у младој, а Рајковић у оној до 20 година.

Велику жељу селектора смо испунили и то показује колико је наша сарадња добра", рекао је Ћурчић.

Уместо њих, трећи голман биће Милан Лукач из Партизана, иако је лакше повређен.
"Одлучили смо се за Лукача, који има одређену повреду. Он је неко ко је већ био део групе и нисмо хтели да правимо превише промена", додао је селектор Ћурчић.

Селектор је навео да је Здравко Кузмановић ван тима јер је наступајући за Интер сломио руку, због чега ће паузирати четири до шест недеља.

Када је реч о Невену Суботићу и Милану Бишевцу, Ћурчић је рекао да за та два случаја нису криви ни он ни Фудбалски савез Србије.

"Нема кривице, пуно смо причали на ту тему. Орјентишемо се само на ове који су сада ту. Превише је пажње потрошено на те ствари, учинили смо све што је до нас. Не осећамо да нисмо урадили нешто што је до нас", рекао је Ћурчић.

После дуже времена и неколико конфликата са бившим селекторима у екипи се нашао Адем Љајић, а Ћурчић је рекао да са њим не постоји ниједан проблем.

"Звали смо га да видимо да ли има нешто спорно, нема. Позитивно је реаговао, нисмо се враћали на нешто што је било. Он има велику жељу да игра и на њему је да током ових седам дана ради оно што ради у клубу и да се избори за место", рекао је Ћурчић.

Утакмица између Португала и Србије играће се у Лисабону у недељу, 29. марта на стадиону Луж, у четвртом колу Групе I квалификација за Европско првенство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се