Читај ми!

Партизан и Чукарички ближи финалу

После првих утакмица полуфинала Купа Србије, Партизан и Чукарчки су ближи великом финалу. Црно-бели су на свом стадиону савладали Јагодину са 3:0, док су "брђани" такође као домаћини славили против Вождовца са 2:0. Реванш мечеви на програму су 8. априла.

Фудбалери Партизана победили су у Београду Јагодину са 3:0 у првој утакмици полуфинала Купа Србије.

Стрелци су пред око 2.500 гледалаца били Петар Грбић у трећем, Андрија Живковић у 45. минуту и Дарко Брашанац у надокнади меча. Реванш се игра 8. априла у Јагодини.

Партизан повео после контранапада. Иван Шапоњић је лепо прошао по левој страни, ослобдио се противничких играча, додао лопту Андрији Живковићу у средину, који је уочио слободног Грбића, који је шутирао из прве и савладао голмана Николу Перића.

Грбић је гол прославио тако што је са клупе за резервне играче обуо леву копачку и тако одговорио премијеру Србије на прозвике да неки играчи Партизана "имају две леве ноге".

После тога је Јагодина покушавала шутевима са дистанце. Шутирали су Милош Леповић, Вук Митошевић и Милан Ђурић.

У два наврата сигуран је био голман Живко Живковић, а једном је лопта завршила преко пречке. У 37. минуту Никола Дринчић је шутирао са око 20 метара, али је голман Јагодине био на правом месту и послао лопту у корнер.

У 45. минуту било је 2:0. Владимир Волков је центрирао у шеснаестерац, а лопта се одбила о Стефана Бабовића до Андрије Живковића, који је изблизине сместио у мрежу за 2:0.

Јагодина је почетком другог полувремена кренула у офанзиву имала је више лопту у поседу, али није створила ниједну озбиљну шансу. Немања Којић је у 86. минуту погодио пречку, а трећи гол је постигнут у надокнади времена.

Којић је после контранапада пронашао Брашанца, који је мирно сместио лопту у мрежу. Судија је означио крај чим је лопта кренула са центра.

Чукарички сигуран на Брду

Фудбалери Чукаричког стекли су велику предност против Вождовца у полуфиналу Купа Србије, пошто су на свом терену победили 2:0 у првој утакмици.

Оба поготка на Бановом брду постигао је Ненад Миросављевић, у 15. и 39. минуту.

Чукарички је био бољи тим од самог почетка, док се противник углавном бранио, посебно у првом полувремену. Вождовац је у другом полувремену играо отвореније, али није успео да створи ниједну озбиљну шансу.

Гости су меч завршили са два играча мање, а оба искључења десила су се у самој завршници. Дени Павловић је у 90. минуту добио други жути картон због грубог старта, док је Немања Златковић добио директан црвени зато што је згазио Андрију Павловића.

Меч је одигран пред око 800 гледалаца на Бановом Брду. Домаћин је повео после лепог ударца главом Миросављевића након центаршута Рајка Брежанчића.

Нападач Чукаричког је други гол дао пошто је остао сам на другој стативи после продора Филипа Стојковића, након чега је Матић скренуо лопту до Миросављевића.

Реванш ће се играти 8. априла на Вождовцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво