Читај ми!

"Виола" не одустаје од Лиге шампиона, Љајић стрелац у победи Роме

Фудбалери Фиорентине победили су на "Артемио Франкију" екипу Аталанте са 3:2 (1:1) у 22. колу италијанске Серије А. Љајић стрелац у тријумфу Роме, сигурна победа Наполија. Интер коначно славио, али без Кузмановића и Видића у саставу.

Екипа Вићенца Монтеле поново је озбиљан кандидат за пласман у квалификације за Лигу шампиона, иако је тешком муком стигла до бодова над Аталантом.

Гол вредан победе постигао је Мануел Пасквал у последњим минутима утакмице, после асистенције Матијаса Фернандеза.

Предтходно су поготке за "љубичасте" постигли Хозе Басанта и повратник Алесандро Дијаманти, док су стрелци за тим из Бергама били Давиде Запакоста и Ричмонд Боакје.

Фиорентина се сада налази на четвртом месту на табели и четири бода мање од Наполија, који је на месту које води у Лигу шампиона.

Фудбалери Роме победили су на Сардинији екипу Каљарија са 2:1 (1:0), а стрелац првог гола био је српски везиста Адем Лајић.

Љајић је у 37. минуту искористио лепу асистенцију Данијелеа Вердија и савладао земљака Жељка Бркића, на 2:0 повећао је Паредес, док је коначан резултат у финишу поставио М'Поку.

Новопазарац је са осам голова убедљиво најбољи стрелац екипе у Серији А, пошто је иза њега Франческо Тоти са тек четири.

Рома је забележила први првенствени тријумф после четири везана ремија, али тешко да ће до краја моћи да стигне предност Јувентуса од седам бодова.

Наполи се важном победом против Удинезеа (3:1) учврстио на трећем месту које води у квалификације за Лигу шампиона, Емполи је освојио важна три бода у борби за опстанак победом над директним конкурентом Ћезеном (2:0), док је Сампдорија код куће одиграла само нерешено против неугодног Сасуола (1:1).

Фудбалери Интера савладали су на домаћем терену екипу Палерма са 3:0. Неразури су коначно прекинули серију неуспеха. У екипи из Милана српски репрезентативац Здравко Кузмановић преседео је меч на клупи, док Немања Видић није био у комбинацији за састав.

Резултати и стрелци:

Каљари - Рома 1:2 (М'Поку 90+5 - Љајић 37, Паредес 85)

Емполи - Чезена 2:0 (Макароне 30, Сињорели 57)

Наполи - Удинезе 3:1 (Мертенс 8, Габијадини 21, Теро аутогол 59. - Теро 27)

Сампдорија - Сасуоло 1:1 (Едер 9. - Ацерби 2)

Фиорентина - Аталанта 3:2 (Басанта 18, Дијаманти 76, Пасквал 89 - Запакоста 9, Боакје 83)

Интер - Палермо 3:0 (Гварин 16, Икарди 65, 88)

Одиграно: у суботу: Верона - Торино 1:3, Јувентус - Милан 3:1.

У преосталим мечевима сутра играју Лацио и Ђенова, а у среду Парма и Кјево.

Табела: Јувентус 53 бодова, Рома 46, Наполи 42, Фиорентина и Сампдорија по 35, Лацио 34, Торино 31, Палермо 30, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво