Читај ми!

Барса у расулу, Меси или Енрике?

Барселона се распада, или то бар тако изгледа. Неколико последњиx дана турбулентно је на Камп Ноу. Након што је отказ добио Зубизарета, за њим је клуб напустио и Пујол, а на површину је испливало Месијево незадовољство начином рада тренера Луиса Енрикеа. Меси због тога није присуствовао тренингу, на коме Барса традиционално отвара врата малишанима да се сретну са својим идолима.

Шпанска Марка иде корак даље са насловом „Потпуни развод". Описује се однос између недодирљивих звезда и тренера Енрикеа, након што је у јавности објављена прича о новом скандалу који продубљује ионако очигледну кризу у Барселони.

Тренер Барселоне Луис Енрике и нападач Лионел Меси, по свему судећи, нису у добрим односима, а Аргентинац највероватније због тога није тренирао, а не због стомачних тегоба, тврди данашња Марка. "Са данашњим даном Енрике и Меси су се тотално разишли", тврди шпански лист.

Како истиче Марка, Меси није присуствовао тренингу који на Нову годину традиционално отвара врата малишанима да би видели своје идоле, јер је био љут што није био стартер у недељу на Аноети, када су Каталонци изгубили од Сосиједада са 1:0.

"Званично оправдање његовог изостанка са тренинга биле су стомачне тегобе, али у то нико није поверовао", оценила је Марка. Тренер Каталонаца Енрике рекао је да је одмарао Месија у првом полувремену, из предострожности, пошто се Аргентинац тек вратио са одмора.

Криза у Барси је на свим нивоима. Након што је потврђена казна забране куповине играча годину и по дана, Барса је, уместо да победи Реал Сосиједад и тако на врху престигне Реал, на терен изашла без најбољих – Месија и Нејмара. Таква одлука осветила се тренеру Луису Енрикеу поразом.

Наставило се са чистком, отказ је добио и легендарни голман Андони Зубизарета. Главни разлог је илегално довеђење играча и погрешно процењених "појачања" Вермелена и Дагласа, неки у овај кош стављају и Ракитића.

Међутим, свакако највећу невољу за челнике Барселоне представља сукоб између Енрикеа и Месија. Већ дуго се прича о томе, а сада је изашло на површину – Меси је незадовољан методама рада тренера Луиса Енрикеа.

Он је огорчен његовим сталним ротацијама, а посебно му је тешко пало што је на гостовању у Баскији остао на клупи. После тога је, у знак протеста, одбио новогодишњи тренинг са навијачима, пре свега малишанима, којих је у понедељак било више од десет хиљада.

Историја се поновила на најгори начин по тренера. Исто се догодило у време Гвардиоле, који га је након повратка из репрезентације желео да одмори па га је оставио на клупи. Следећег дана, Меси се није појавио на тренингу. Пеп је схватио поруку и Леа више никад није оставио на клупи.

Енрикеа то очигледно није занимало или није знао, али зато се сада сазнало и за њихов ранији сукоб на тренингу. Наравно, тешко да ће тренер казнити Месија, а клуб, којем не иде најбоље, не може себи да приушти да незамењива икона буде незадовољна и несретна. Ако председник Бартомеу буде морао бирати између Месија и Енрикеа, ту избора неће ни бити.

Ако Месија буде питао за мишљење о тренеру, неће чути ништа добро: Не свиђа му се његов начин рада, споменуто остављање кључних играча на клупи, што се догодило на гостовањима у Алмерији и Сан Себастијану, а најбољи играч у томе никако није усамљен, јер ово мишљење дели доста играча.

Највећој звезди се не свиђа што Енрике занемарује све савете осталих тренера и понаша се као да све зна, иако као тренер нема никаквих успеха ни трофеја у каријери. Према истим изворима, Меси је неколико пута рекао како му није јасно да управа подржава Енрикеа, када је већ доказао да није тренер за клуб највише класе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара