Читај ми!

Нови Пазар тужио Николића

Након суспензије од три месеца, на колико га је казнио ФСС због дешавања на мечу Нови Пазар – Партизан, тренер црно-белих Марко Николић је пред судским процесом. Пазарци су поднели тужбу против њега због изазивања панике и нереда.

Фудбалски клуб Нови Пазар поднео тужбу против тренера Партизана Марка Николића због, како је навео, изношења лажних тврдњи путем средстава јавног информисања.

"Николић је тиме, према кривичном закону, извршио кривично дело изазивање панике и нереда. Такође је непримереним националистичким изјавама упућеним судијама на утакмици два клуба изазвао и распиривао верску и националну мржњу међу народима који живе у Србији", рекао је генерални секретар ФК Нови Пазар Реџеп Кораћ, додајући да је за ова дела запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

"Сматрамо да је крајње време да свако сноси одговорност за своја дела и поступке, па макар то био и тренер Партизана", поручио је Кораћ.

Првенствена утакмица 14. кола Суперлиге Србије између Новог Пазара и Партизана 30. новембра обележена је бројним инцидентима домаћих навијача и накратко је прекинута у 11. минуту након што је Николић погођен петардом у тело. Тренер Партизана је више пута вређан са трибина, а у завршници утакмице добио је црвени картон због приговора судији после поништеног гола Владимира Волкова због офсајда.

Николић је касније рекао медијима да је српски фудбал "дотакао дно тог викенда" и да црно-бели "нису први којима се догађају такве ствари у Новом Пазару".

Фудбалски савез Србије је због дешавања на тој утакмици казнио Нови Пазар са три меча без присуства публике на домаћем терену и новчано са милион динара, док је Николић суспендован на три месеца, уз новчану казну од 300.000 динара.

Сусрет између Новог Пазара и Партизана завршен је нерешено 1:1.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије