"Министар Љајић и један градоначелник утицали на изборе у Заједници"

Фудбалски савез Србије потврдио је да су двојица министара у Влади Србије, од којих је један Расим Љајић и један градоначелник, утицали на клубове из својих средина да повуку подршку потпредседнику ФСС Горану Милановићу у избору за председника Заједнице Суперлиге.

ФСС открио да су министар Расим Љајић и један градоначник утицали на изборе у Заједници суперилигаша Србије.

"Тачно да ФС Србије у дугом временском периоду, на легалан и пре свега спорту примерен начин, покушава да помогне у процесу решавања водећих кадровских решења у Заједници фудбалских клубова Јелен Супер лиге. Разлог за такав приступ јесте намера да се коначно превазиђу поделе које предуго трају и реши питање руководилаца домаћег такмичења у складу са Статутом Заједнице фудбалских клубова, а који би онда бринули и помогли на путу унапређења клупског фудбала у Србији", наводи се у саопштењу ФСС.

Из Савеза ради појашњења кажу да су из ФК Нови Пазар смо добили писмену сагласност за избор Милановића, као и из низа других клубова, али да су интервенцијом двојице министара, од којих један јесте Љајић, као и једног градоначелника промењени ставови и представници за скупштинско заседање су враћани са пута ка Београду.

"Чињеница је да су та три клуба, која су доставила претходних дана писмене сагласности за избор Милановића, дошла на Изборну седницу Заједнице, да бисмо данас имали јединство у овом удружењу, изабрано руководство и проблем подела би нестао са сцене. До тога није дошло, а наше једино питање је - зашто?"

Из ФСС, после свега поручују људима који обављају важне политичке функције, да је мешање у избор фудбалских органа најстрожије забрањено по свим одредбама Статута УЕФА и Статута ФИФА.

"Мишљења смо да је најбоље да свако ради свој посао за који је задужен. ФСС је у обавези да очува стабилност фудбалске организације, што ће свакако и даље чинити. Такође, желимо да напоменемо да ће се пред органима ФСС током јануара наћи на дневном реду неке сличне појаве и дешавања, око одржаних ванредних избора у ФС Војводине и ФС Београда. Због тога, проверићемо разлоге и циљеве тих одлука, које су у супротности одлуци са последње седнице највишег органа Скупштине ФСС која каже да ванредних избора на свим нивоима неће бити до истека актуелног мандата, јула 2016. године", истичу из ФСС.

Руководство ФСС наглашава да имена министара никада не би сами поменули, јер желе да сачувају њјихов ауторитет и интегритет.

"Иако је ФС Србије по свему аполитична организација, ми као део српског друштва подржаваћемо увек изабране представнике власти, министре и све чланове Владе Републике Србије, јасно поручујући да ће у нама имати сараднике за најбољу могућу презентацију земље и позитивну пропаганду спорта уопште", поручује се у саопштењу ФСС.

За крај, из ФСС одлучно демантују да је неко из нациоанлне куће фудбала, било када и у било ком контексту спомињао градоначелника Чачка Војислава Илића.

"Није нам јасно зашто неко покушава да компромитује и Град Чачак и његово највише руководство, као и сам ФСС. Подсећамо да је локални суперлигаш Борац био за избор Милановића на место председника Заједнице и да су његови руководиоци увек заступали искључиво спортске ставове", закључује се у саопштењу ФСС.

На седници Скупштине Заједнице Суперлиге која је одржана 17. децембра за новог председника изабран је први човек Војводине Зоран Шћепановић, који је на тој функцији наследио Звездана Терзића.

Седница Скупштине била је изузетно бурна, с обзиром на то да је други кандидат Горан Милановић, председник Јагодине и потпредседник ФСС, заједно са представницима још четири клуба (Партизан, Доњи Срем, Вождовац, Борац) напустио Скупштину, док седници нису присуствовали представници Новог Пазара и Младости из Лучана.

За избор Шћепановића гласали су представници Црвене звезде, Војводине, Спартака, ОФК Београда, Радничког из Крагујевца, Радничког из Ниша, Рада и Напретка, а Чукарички је био уздржан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво