Јунајтед наставио серију, побеђен и Ливерпул!

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су на свом Олд Трафорду екипу Ливерпула са 3:0 у дербију 16. кола енглеске Премијер лиге. Тотенхем добио трилер на Либерти стадиону.

Шесту узастопну победу у Премијер лиги Манчестеру су головима донели Руни у 12. минуту, Мата у 40. и Робин ван Перси у 71. минуту.

Уз њих, један од најзаслужнијих за победу Јунајтеда у највећем дербију Премијер лиге био је голман Давид де Хеа који је одбранио неколико изузетних прилика гостију.

Прву шансу имао је Ливерпул, када је у 12. минуту Рахим Стерлиг био у доброј позицији, али се Де Хеа добро поставио.

У првом наредном нападу, само тридесетак секунди касније Јунајтед је повео. Антонио Валенсија је прошао поред тројице играча Ливерпула, неометано је додао лопту Рунију, који је шутирао са 16 метара и савладао Бреда Џонса.

До предности од 2:0 Јунајтед је стигао после гола Хуана Мате из офсајда. После центаршута с леве стране Ван Перси је у шеснаестерцу закачио лопту, она је дошла до Мате, који је био најближи голману Ливерпула, али помоћни судија није сигнализирао недозвољену позицију, те је лопта завршила по други пут у мрежи гостију.

Ливерпул је добро парирао Манчестеру у првом полувремену, имао је и неколико прилика, углавном преко Стерлинга.

Стерлинг је на самом почетку другог полувремена, у 50. минуту, пропустио своју најбољу шансу на мечу.

Џони Еванс је лоше вратио лопту Де Хеи, Стерлинг је пресекао то додавање, али је голман Манчестера одбранио његов ударац.

У 67. минуту, после нове акције Стерлинга, Балотели је погодио пречку, а промашаје Ливерпула је четири минута касније казнио Ван Перси.

Хуан Мата повукао је контранапад кроз средину и на левом боку нашао Рунија који је покушао да на другој стативи упосли Ван Персија, али је играч Ливерпула Дејан Ловрен лоше испуцао лопту, вратио је до Мате који је проследио до Холанђанина, а овај из прве шутирао и савладао Џонса.

До краја меча Балотели је имао још једну велику прилику, био је сам испред Де Хее, који је поново добро интервенисао.

Фудбалери Тотенхема победили су на гостовању Свонси са 2:1. Тотенхем је повео већ у четвртом минуту голом Херија Кејна, изједначење Свонсију је донео Вилфред Бони у 48. минуту, док је коначан резултат поставио Кристијан Ериксен минут пре краја меча.

У последњем мечу 16. кола Премијер лиге у понедељак се састају Евертон и Квинс Парк

Табела: Челси 39 бодова, Манчестер Сити 36, Манчестер Јунајтед 31, Вест Хем 28, Саутемптон и Арсенал по 26, Тотенхем 24, Њукасл 23, Свонси 22, итд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара