Читај ми!

Буфон: Нојер неће освојити Златну лопту

Статус голмана, још од када су се појавили током седамдесетих година 19. века, увек је био специфичан у фудбалу. Њихов учинак се увек гледа на посебан начин, одвојен од било ког фудбалера у пољу. Управо је то разлог због чега Мануел Нојер неће освојити награду за најбољег играча света, сматра Ђанлуиђи Буфон.

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон рекао је да његов колега из Бајерна Мануел Нојер има мале шансе да освоји Златну лопту, пошто су голмани у подређеном положају у односу на играче.

"Тешко да ће голман освојити награду за најбољег играча. Лав Јашин је био један од најбољих и освојио је признање 1963. године, али то је изузетак. Голман да би добио Златну лопту мора да буде много бољи од конкурената, што сада није случај са Нојером. Осим тога, награда се додељује играчу који је освојио доста трофеја у години, али и његовом допринoсу у тим успесима", рекао је Буфон, преноси Марка.

Он је додао да је нападач мадридског Реала Кристијано Роналдо главни кандидат за најбољег играча у 2014. години.

"Роналдо ће вероватно победити, он је био чак и без Лиге шампиона у најбољој форми. Последње две године, игра у невероватној форми и заслужује да за то буде награђен. Свакодневно напорно тренира и резултат тога мора да дође", закључио је Буфон.

Међународна фудбалска федерација саопштила је да су у ужем избору кандидата налазе Нојер, Роналдо и нападач Барселоне Лионел Меси.

Традиционална церемонија проглашења победника биће обављена 12. јануара 2015. године у Цириху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се