Читај ми!

Челси и Сити сигурни, Арсеналов фото-финиш

Фудбалери Челсија и Манчестер ситија забележили су сигурне победе, док је Арсенал после много проблема освојио бодове против Саутемптона, у утакмицама 14. кола енглеске Премијер лиге.

У градском дербију на Стамфорд Бриџу тим Жозеа Мориња готово рутински је славио против Тотенхема (3:0) и учврстио вођство на табели. Гости нису имали решења за одличну игру лидера шампионата.

"Плавци" су већ на полувремену имали два гола предности, а у наставку су само потврдили успех за већ 11. победу ове сезоне и велики искорак ка освајању титуле. У домаћем саставу стандардни су били српски репрезентативци Бранислав Ивановић и Немања Матић, а Тотенхем је шестим поразом далеко заостао и сада је на 10. позицији.

Актуелни шампион Манчестер сити такође је испунио очекивања на неугодном гстовању у Сандерленду (4:1). Домаћин је повео, али је Сити брзо изједначио и до краја полувремена направио преокрет, да би до краја утакмице постигао још два гола за уверљиву победу, а јунак сусрета био је двоструки стрелац Агуеро.

Дерби кола одигран је на Емиратима, где су домаће "тобџије" били бољи и надмоћнији, али су отпор квалитетног противника срушили тек у завршници сусрета за прикључак горњем делу табеле.

Саутемптон се умешно бранио, повремено опасно и претио, али је Арсенал ипак заслужио три бода која је обезбедио Алексис Санчез пред сам крај. Српски нападач у гостијућем тиму Душан Тадић играо је до 62. минута.

У преосталом мечу Хал је приредио изненађење освојивши бод на гостовању Евертону (1:1).

Резултати:
Челси - Тотенхем 3:0 (Азар 19, Дрогба 22, Реми 73)
Евертон - Хал 1:1 (Лукаку 34 - Алуко 59)
Сандерленд - Манчестер сити 1:4 (Викам 19 - Агуеро 21, 71, Јоветић 39, Забалета 55)
Арсенал - Саутемптон 1:0 (Санчез 89)

Одиграно у уторак: Барнли - Њукасл 1:1, Лестер - Ливерпул 1:3, Манчестер јунајтед - Стоук 2:1, Свонси - Квинс Парк Ренџерс 2:0, Кристал Палас - Астон Вила 0:1, ВБА - Вест Хем 1:2.

Табела: Челси 36 бодова, Манчестер сити 30, Саутемптон 26, Манчестер јунајтед 25, Вест Хем 24, Арсенал 23, Свонси 22, Ливерпул, Њукасл и Тотенхем по 20, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се