Читај ми!

Боатенг први црни капитен Немачке

Играч минхенског Бајерна Џером Боатенг изјавио је да би у будућности желео да постане први црни капитен у историји фудбалске репрезентације Немачке.

Пошто се у јулу, након освајања титуле светског првака у Бразилу, Филип Лам опростио од репрезентације, траку је преузео Бастијан Швајнштајгер, али Боатенг верује да ће он једног дана имати част да буде капитен.

Боатенг, чији је отац рођен у Гани, играо је за Немачку на 50 утакмица, откако је дебитовао 2009. године.

Двадесетшестогодишњи Боатенг је накратко носио капитенску траку током пријатељског меча са Аргентином 2012. године, али је сада открио да би желео да буде капитен за стално.

Боатенг, који је "зацементирао" место у првој постави Немачке током Мундијала у Бразилу, рекао је да се својим играма доказао селектору Јоакиму Леву.

"Није важна боја коже, осећам се као Немац и желим да то покажем", рекао је Боатенг.

Немачка се од освајања титуле светског првака летос у Бразилу бори са проналажењем форме, пошто је у квалификацијама за Првенство Европе 2016. године тренутно трећа у својој групи, после шокантног пораза од Пољске и ремија са Ирском.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се