Нови Пазар тужи Николића због клевете

Фудбалски клуб Нови Пазар најавио је да ће поднети тужбу против тренера Партизана Марка Николића због клевете, наношења штете, узнемиравања и вређања службених лица, испољавања верске и националне мржње.

"Последњи који може да говори о наношењу штете је Марко Николић, човек који је у Нови Пазар дошао са намером да изазове инциденте, јер је био свестан да није способан да освоји бодове", пише у саопштењу Новог Пазара.

Нови Пазар и Партизан су у суботу одиграли нерешено 1:1 у 14. колу Суперлиге Србије, а Николић је у 11. минуту погођен петардом која је долетела са западне трибине Градског стадиона.

Тренер црно-белих је искључен у 72. минуту исте утакмице, после протеста након поништеног гола Владимира Волкова због офсајда.

Николић је касније оптужио главног судију Влада Глођовића да је недорастао утакмици.

"Нови Пазар је град који живи за фудбал и о њему, као ни о клубу, не може да говори човек који незаслужено води Партизан и има примања већа од целог нашег тима. Својим људским и професионалним квалитетима, као тренер који је после шест узастопних титула прекинуо доминацију свог клуба у првенству, не заслужује да води ни клуб из зонашког ранга", наводи се у саопштењу новопазарског суперлигаша.

Пазарци истичу да се Николић није осмелио да осуди националистичке транспаренте са слоганом "нож, жица, Сребреница", који су истицали навијачи Рада док је он водио екипу са Бањице, а да сада има морала и снаге да напада Нови Пазар.

"Како то да о нама лоше не говоре тренери Спартака (Петар Курћубић), Борца (Богић Богићевић), Јагодине (Симо Крунић), затим Младен Додић, Милорад Косановић, људи који иза себе имају резултате. Ићи ћемо до крајњих инстанци, да надокнадимо штету коју нам је нанео човек о којем његове колеге говоре само погрдно".

На крају саопштења стоји да ће Нови Пазар и даље бити добар домаћин добронамерним људима и свима који долазе на Градски стадион да би уживали у амбијенту.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се