Читај ми!

ФСС: Албанци су одбили одигравање нове утакмице!

Фудбалски савез Србије саопштио је да су челници Националног савеза Албаније одбили предлог одигравања нове утакмице две земље у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године.

Чланови делегације Фудбалског савеза Србије обавили су у уторак у Ниону разговоре са представницима Фудбалског савеза Албаније пре него што је Комисија за жалбе Европске фудбалске уније одбила жалбе поводом изречених казни због инцидената на прекинутој утакмици Србије и Албаније.

"И поред тога што су одлуке првостепеног органа директно ишле у прилог свим осталим екипама из Групе И – Португалији, Данској и Јерменији, уз наду да ће фер-плеј и спортски дух однети победу, чланови делегације Фудбалског савеза Албаније одбили су предлог Србије", наводи се у саопштењу ФСС-а.

Комисија за жалбе одлучила је да не промени првобитну одлуку Дисциплинске комисије Уефе о кажњавању фудбалских савеза Србије и Албаније поводом прекинуте утакмице 14. октобра у Београду.

Прекинута утакмица између Србије и Албаније регистрована је службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је истовремено српску селекцију казнила одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

Уефа ће националним савезима Србије и Албаније доставити образложење донесених одлука најкасније до 25. децембра. Обе стране у овом поступку имају право жалбе Суду за арбитражу у спорту у Лозани, у року од 21 дана од пријема писаног образложења.

"ФСС ће по пријему писаног образложења јучерашње одлуке одржати седницу Извршног одбора на којој ће бити одлучено о наредним потезима", поручили су из српског Савеза.

Иначе, трочланом већу Комисије за жалбе Уефе председавао је Педро Томас из Шпаније, а чланови су били Гец Ејлерс из Немачке и Михаел Масен из Холандије. Поред представника оба национална савеза, седници је присуствовао и дисциплински инспектор Уефе Мигуел Лијетард Фернандез Паласиос.

Делегацију Фудбалског савеза Србије чинили су генерални секретар Зоран Лаковић, заменик генералног секретара Небојша Ивковић и комесар за безбедност Миливој Мирков, као и правни тим на челу са др Марком дел Фабром и Робијем Левом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се