Читај ми!

Рома боља од Интера, Милан коначно победио

Рома надиграла Интер са 4:2 у 13. колу Серије АФудбалери Милана победили су Удинезе са 2:0 и тако прекинули лошу серију од пет утакмица без победе. Фјорентина убедљива у Каљарију – 0:4. Пирло за победу Јувентуса у судијској надокнади.

Фудбалери Роме савладали су на домаћем терену екипу Интера са 4:2 и поново пришли на минус три бода водећем шампиону Јувентусу. Утакмица задовољила публику на Олимпијском стадиону, нису изостала ни узбуђења ни голови.

Рома је играла боље, посебно у другом полувремену, када је брзо након одмора стекла вођство и сачувала га до краја сусрета.

У екипи домаћина Адем Љајић је играо до 63. минута, код гостију Здравко Кузмановић је био стартер и одиграо цео меч, док Немања Видић није био у комбинацију за састав неро-азура.

Интер је претрпео четврти пораз и остао у средини табеле.
Рома - Интер 4:2 (Жервињо 21, Холебас 47, Пјанић 60, 90+2 - Ранокија 36, Освалдо 57)

Милан је до пете победе у првенству и нова три бода стигао головима Жеремија Менеза у 65. и 75. минуту. Изабраници Филипа Инзагија тренутно су шести на табели Серије А са 21 бодом, док је Удинезе девети са три бода мање.

Фјорентина је у гостима са убедљивих 4:0 савладала Каљари. Прва два гола постигао је Матијас Фернандес, а победу Фјорентине потврдили су потом Марио Гомес и Хуан Куадрадо.

Клуб из Фиренце је тренутно осми на табели са 19 бодова, док је Каљари на 16. месту са 11 освојених бодова.

Убедљиву победу у гостима је уписала и Ђенова, која је са 3:0 победила Чезену и том победом се попела на треће место на табели. Емполи и Аталанта одиграли су без голова, док је Палермо савладао Парму са 2:1.

Фудбалери Јувентуса савладали су као домаћини екипу градског ривала Торина са 2:1, а победоносни погодак постигао је Андреа Пирло у трећем минуту судијске надокнаде.

Све до саме завршнице подела бодова била је "виђена", Јувентус је стрепео чак и за реми, јер је дефанзивац Лихтштајнер морао ван терена у 78. минуту због два жута картона.

Последњи напад "Старе даме", међутим, био је плодоносан, кикс је претворен у тријумф сјајним голом искусног мајстора Пирла са око 20 метара, па је Јувентус са утакмицом више одмакао другопласираној Роми шест бодова.

Према приказаној игри Торино је заслужио вредан бод, али га је несрећно испустио, а цео меч у његовом тиму одиграо је српски дефанзивац Никола Максимовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара