Читај ми!

Ситију дерби и друго место!

Фудбалери Манчестер Ситија савладали су као гости екипу Саутемптона са 3:0, у дерби утакмици 13. кола енглеске Премијер лиге. Тотенхем преокретом до победе над Евертоном.

Дерби за друго место у Премијер лиги између Саутемптона и Манчестер Ситија, припао је гостима – 0:3! Саутемптон, најпријатније изненађење досадашњег дела сезоне, заустављен је после серије добрих резултата. Тим Роналда Кумана није имао снаге да сруши квалитетан и искусан састав Ситија, иако је од 74. минута имао играча више.

После полувремена без голова, домаћин је кренуо агресивније према мрежи голмана Харта, али су "грађани" умели да казне грешке у одбрани мотивисаног ривала.

Успех је најавио Јаја Туре пет минута након одмора, да би до краја сусрета голове постигли још Френк Лампард и Гаел Клиши, па је актуелни шампион преузео друго место на табели са шест бодова заостатка за водећим Челсијем.

У екипу Саутемптона цео меч одиграо је српски нападач Душан Тадић.

Тотенхем преокретом до победе над Евертоном

Фудбалери Тотенхема победили су на свом терену Евертон са 2:1. Евертон је повео преко Кевина Мираласа, који је у 15. минуту лепим ударцем са 18 метара савладао Уга Лориса.

Преокрет и победу екипи из Лондона донели су Кристијан Ериксен голом у 21. и Роберто Солдадо у првом минуту судијске надокнаде времена. Тотенхем је седми на првенственој табели са 20 бодова, три више од Евертона, који је на 10. месту.

Резултати:

Саутемптон–Манчестер Сити 0:3
Тотенхем - Евертон 2:1

Одиграно јуче: Барнли–Астон Вила 1:1, Ливерпул–Стоук 1:0, Манчестер Јунајтед–Хал 3:0, КПР–Лестер 3:2, Сандерленд–Челси 0:0, Свонси–Кристал Палас 1:1, ВБА–Арсенал 0:1, Вестхем–Њукасл 1:0.

Табела: Челси 33 бода, Манчестер Сити 27, Саутемптон 26, Манчестер Јунајтед 22, Вест Хем 21, Арсебал 20, Тотенхем 20, Свонси и Њукасл по 19, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара