Читај ми!

"Ваљак" се заглавио у пазарском блату!

Последња утакмица 14. кола фудбалске Суперлиге Србије између Новог Пазара и Партизана завршена је без победника – 1:1. Црно-бели су повели у четвртом минуту преко Лазовића, а изједначио је Бразилац Матос у 78. минуту. Утакмица је одиграна на катастрофалном терену.

Фудбалери Новог Пазара и Партизана одиграли су нерешено 1:1 (0:1) у дербију 14. кола Суперлиге Србије.

Партизан је повео голом Данка Лазовића у петом минуту, али је бод Новом Пазару донео Бруно Оливера де Матос у 78. минуту.

Партизан ни четврту сезону заредом није успео да забележи победу на врућем гостовању у Новом Пазару и уочи последњег кола јесењег дела сезоне има четири бода више од другопласиране Црвене звезде.

Меч на веома лошем терену обележили су бројни инциденти домаћих навијача, који су започети већ у 10. минуту, пошто су петардом погодили тренера Партизана Марка Николића, после чега је уследио троминутни прекид.

Николић је у неколико наврата вређан са трибина, а у последњих 20 минута добио је црвени картон због приговора судији после поништеног гола Владимира Волкова због офсајда.

Иако је првобитно Нови Пазар кажњен затварањем северног дела стадиона, где се налазе најватренији навијачи, клуб је уложио жалбу и омогућио им присуство, што је створило велике тензије на мечу.

Присталице Новог Пазара у неколико наврата скандирале су: "Ово је Санџак", "Ово је Турска", "Мрзим Београд", "Убиј гробара", али и истакле турску заставу, која је касније уклоњена. Уз то, говорили су погрдне речи упућене Војиславу Шешељу.

Утакмица је проглашена утакмицом високог ризика, због чега је Министарство унутрашњих послова донело одлуку да се игра без присуства гостујућих навијача због појачаних тензија након убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића у Истанбулу, а имајући у виду блиске везе Новопазараца са турским клубовима.

Уочи меча биле су присутне појачане полицијске контроле на прилазима граду, али и у самом центру, док је постављен пункт између Новог Пазара и Рашке како би за свакога, уколико се утврди да је навијач црно-белих, био забрањен улазак у град.

Резултати и стрелци 14. кола:

Јагодина–Раднички Крагујевац 2:1 (Мартиновић 9, Шушњар 38 – Миловановић 69)
Напредак–Доњи Срем 3:1 (Божовић 5, 71, Н"Даје 80 – Станисављевић 63)
Раднички Ниш–Младост Лучани 2:2 (Ђорђевић 43, Марјановић 55. пенал – Живадиновић 5, Фрајдеј 69)
Спартак–Рад 0:0
Војводина–Чукарички 1:2 (Тумбасевић 69 – Тодоворић 45, Стојиљковић 73)
Борац–Вождовац 0:0
Црвена звезда–ОФК Београд 2:1 (Катаи 2, Деспотовић 81 – Дуроњић 73)
Нови Пазар–Партизан 1:1 (Матос 78. – Лазовић 5)

Табела: Партизан 35 бода, Црвена звезда 31, Војводина 26, Чукарички 25, ОФК Београд 21, Нови Пазар 21, Јагодина 20, Младост 18, Рад 16, итд.

Овако је протекао меч у Новом Пазару: 

15.00 - Завршен је меч у Новом Пазару без победника – 1:1.

14.52 - Црвени картон за штопера Новог Пазара Тинтора, у 90. минуту меча. Играће се још пет минута.

14.42 - Гоол! Изједначење у Новом Пазару – стрелац за домаћи тим био је данас веома агилни Бразилац Матос – 1:1! Још десетак минута до краја меча.

14.12 - Велика прилика за Андрију Живковића, али он у ситуацији један на један, није успео да савлада голмана Зечевића.

14.07 - Почело је друго полувреме на мечу Нови Пазар–Партизан.

13.52 - Завршено је прво полувреме на веома лошем терену у Новом Пазару. Партизан је на одмор отишао са голом предности – 0:1.

13.30 - Терен је, најблаже речено, у лошем стању, немогућа је пас игра, а играчи врло често проклизавају. 

13.08 - Гооол! Партизан води са 0:1, стрелац је био Данко Лазовић. Он је главом спровео лопту у мрежу Новог Пазара после корнера и асистенције Марковића.

13.05 - Почела утакмица Новог Пазара и Партизана. Без инцидената око стадиона.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара