Читај ми!

Звезда "извукла" тријумф, пораз Војводине

Црвена звезда са 2:1 савладала ОФК Београд и пришла на три бода заостатка за Партизаном, који у недељу гостује у Новом Пазару. Јагодина боља од Радничког 1923, Напредак прекинуо серију од два узастопна пораза. Чукарички славио на "Карађорђу".

Црвена звезда је на свом терену савладала екипу ОФК Београда са 2:1 у мечу 14. кола Супер лиге Србије. Црвено-бели су до победе стигли у 80. минуту голом Ђорђа Деспотовића.

Звезда је на полувремену имала предност од 1:0, голом Александра Катаија у другом минуту меча, после продора и асистенције Нејца Печника.

"Романтичари" су у наставку заиграли нешто боље и стигли до изједначења у 73. минуту. Стрелац је био Дуронић, који је само пет минута раније ушао у игру са клубе.

Ипак, изненађење је спречио Деспотовић у финишу меча, па је Црена звезда тако прекинула низ од два нерешена резултата и вратила се у шампионску трку са водећим Партизаном.

Фудбалери Јагодине забележили су другу узастопну победу у Супер лиги и прешли у горњи део табеле, пошто су данас на свом терену победили Раднички 1923 са 2:1 у 13. колу Супер лиге.

"Ћуранима" је ово био други узастопни тријумф и сада су дошли на седмо место са 20 бодова. Крагујевачки Раднички је остао на последњем месту табеле, а данашњи гол му је био тек трећи у досадашњем току такмичења.

Јагодина је повела у деветом минуту преко Душана Мартиновића, а повисила је вођство у 38. преко Ђорђа Шушњара.

Раднички је смањио у 69. минуту голом Драгана Миловановића, после кога су се гости растрчали и преузели иницијативу, али је било касно за преокрет.

Напредак је прекинуо серију од два узастопна пораза, пошто је у дуелу с ривалом с којим се бори за опстанак победио Доњи Срем са 3:1.

Крушевљани су се тако одмакли од опасне зоне, пошто је нишки Раднички одиграо 2:2 против Младости.

Напредак је славио головима Бојана Божовића у петом и 71. минуту, као и Ибрахима Ндијајеа у 80. минуту. Гол за Доњи Срем постигао је Александар Станисављевић у 63. минуту.

У друга два поподневна меча није било победника. Младост је однела бод из Ниша, а домаћи Раднички је после 2:2 остао у опасној зони.

Спартак и Рад одиграли су у Суботици 0:0, баш као и Борац и Вождовац.

Фудбалери Чукаричког победили су у Новом Саду екипу Војводине са 2:1 (1:0).

Чукарички је седмим тријумфом у сезони ухватио прикључак са тимовима из врха тебеле, док је Војводина претрпела и трећи пораз у последња четири кола и знатно смањила шансе у борби за титулу.

Гости су повели у финишу првог полувремена преко Ивана Тодоровића, изјадначио је Јанко Тумабсевић у 67. минуту, а читав плен Брђанима донео је седам минута касније Никола Стојиљковић.

Резултати и стрелци 14. кола:

Јагодина - Раднички Крагујевац 2:1 (Мартиновић 9, Шушњар 38 - Миловановић 69)

Напредак - Доњи Срем 3:1 (Божовић 5, 71, Н'Даје 80 - Станисављевић 63)

Раднички Ниш - Младост Лучани 2:2 (Ђорђевић 43, Марјановић 55. пенал - Живадиновић 5, Фрајдеј 69)

Спартак - Рад 0:0

Војводина - Чукарички 1:2 (Тумбасевић 69 - Тодоворић 45, Стојиљковић 73)

Борац - Вождовац 0:0

Црвена звезда - ОФК Београд 2:1 (Катаи 2, Деспотовић 81 - Дуроњић 73)

Недеља:

Нови Пазар - Партизан (13)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво