Браво за Рајо Ваљекано!

Клуб из мадридског Ваљекаса, Рајо Ваљекано, до сада је углавном био познат по изванредној омладинској школи и, за шпанске прилике, ватреној публици. Сада ће га знати и као клуб великог срца.

Фотографије Кармен, старице од 85 година из дела Мадрида који се зове Ваљекас, када је избачена из свог дома, врло брзо су се прошириле Шпанијом.

Прво су алтернативни медији проговорили њеном случају, а онда су се укључила и „мејнстрим" гласила. Доња Кармен, како је сада сви зову, избачена је на улицу. Остала је без дома након више од пет деценија, због тога што њен син није вратио позајмицу од 40.000 евра, а за коју је користио њену кућу као гаранцију.

Реакције су биле брзе, али је најјача била она Рајо Ваљекана, клуба који игра управо у Ваљекасу. Њихов тренер Пако Хемес је објавио да ће клуб помоћи. Нашли су јој нови смештај и обавезали се да ће јој плаћати све трошкове докле год је жива.

„Нећемо само да стојимо и мирно посматрамо ово, помоћи ћемо", рекао је Пако Хемес. „Не само ја, већ и техничко особље и играчи. Учинићемо да живи достојанствено. Не сме да се осећа напуштеном".

И сигурно да се не осећа, што и показује фотографије која је недавно настала, а на којој се види Дона Кармен у дресу клуба који јој је толико помогао.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво