Читај ми!

Матић: Превелики притисак на играчима

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Матић рекао да је на његовој екипи већи притисак него што би требало и додао да тим мора да буде стрпљив на утакмици са Данском у квалификацијама за Европско првенство. Србија има један бод из две утакмице, док Данска из три сусрета има четири освојена бода. Победа је императив и играчи су свесни да морају да пруже свој максимум како би из овог дуела изашли као победник.

Немања је уверен да ће он и саиграчи успети да савладају превелики притисак и победом донесу три важна бода у борби за пласман на Европско првенству. Празне трибине види као хендикеп, јер играчима много значи енергија са трибина, али је нагласио да сви знају који дрес носе и да ће пружити свој максимум.

"Притисак је мало већи него што би требало да буде. Ствари морамо да гледамо реално, нисмо светска сила, попут Немачке, Аргентине. Треба да будемо свесни да имамо квалитет, али нико не добија утакмицу у првих 10-15 минута. Морамо да будемо стрпљивији, да чекамо своје шансе и да не срљамо. Екипа нема довољно искуства за тако нешто, али морамо и можемо боље", рекао је Матић.

Србија у петак од 20.45 (РТС1) пред празним трибинама стадиона Партизана дочекује Данску у својој трећој утакмици Групе И квалификација за Европско првенство.

Утакмица ће се играти пред празним трибинама због казне Европске фудбалске уније (УЕФА) после инцидента са утакмице против Албаније, а Матић је казао да екипа мора да нађе мотив.

"Није исти мотив играти пред празним трибинама или пред 25 хиљада навијача, где је велика енергија. Због десетак будала смо изгубили три бода, то се ретко дешава и плаћамо цех тога. Покушаћемо да себе што више мотивишемо, играмо за Србију, знамо који дрес носимо", казао је Матић.

Матић је оценио да његова добра игра у клубу и репрезентацији ствара додатан притисак на њега, али је спреман да преузме одоговорност на себе.

"Постоји доза притиска јер се од мене много очекује, али ја сам директан кривац за то. У последње време пружам заиста добре партије у клубу, у репрезентацији дајем све од себе да сви буду задовољни мојим односом. Сносим део одговорности, играм на средини и очекује се да водим игру и да што пре одузмем противнику лопту", казао је Матић.

Фудбалер Челсија је навео да од Кристијана Ериксена прети највећа опасност и да ће екипа учинити све да неутралише нападе противника. "Од Ериксена сигурно прети велика опасност. Он им је најбољи играч и ако будемо играли један против другог покушаћу да искористим моје предности и да га максимално неутралишем, јер је он креатор свега што они направе. Ако то успем, бићемо на добром путу да победимо", додао је он. Према његовим речима, репрезентација Србије је спремна за Данску, за коју је рекао да је веома добра екипа.

Данске новинаре је занимало Матићево мишљење о прекинутој утакмици Србије и Албаније, на шта је он казао да је осим уласка навијача на терен све било коректно.

"Могу само да кажемо да смо желели да играмо фудбал. Покушали смо да изађемо на терен јер смо професионалци, желели смо да се такмичимо, било да се ради о Албанији или било ком другом тиму. Нисмо очекивали да ће се нешто тако десити, свима нам је било тешко", казао је Матић. Он је додао да не жели много да размишља о том сусрету јер жели да се максимално концентрише на предстојећи дуел са Данском.

Матић се на конференцији за новинаре захвалио у име репрезентативаца бившем селектору Србије Синиши Михајловићу, који је пружио подршку екипи и најавио да ће доћи на утакмицу са Данском.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво