Читај ми!

Станковић: Респект, кључ успеха!

Некадашњи капитен репрезентације Србије, а сада помоћни тренер Удинезеа, Дејан Станковић за РТС говори о освајању трофеја Лиге шампиона, најбољим играчима на свету, али и кључним факторима за дуготрајну и успешну каријеру.

Дејан Станковић освојио је трофеј Лиге шампиона 2010. године са Интером, па се са поносом и радошћу сећа тог тренутка и са ким га је поделио.

"Најбитније је такав тренутак поделити са неким. Остало ми је у сећању тренутак пре него што сам се попео на трибину да примим пехар и следећа сцена: Ана, деца и ја на терену, са заставом... Нешто неописиво... Доделе можда и не могу да се сетим, јер је стварно била велика еуфорија, али доле на терену могу да се сетим свега. То је оно због чега сам се одрицао и цео живот тренирао, побеђивао и губио, нервирао се и радовао. То је врх, то је круна каријере."

Колико вам је било битно да представљате своју земљу на прави начин?

"Хтели или не хтели, ми смо амбасадори. Иако немамо ту титулу званично, ти си амбасадор. Са 19 година сам отишао у иностранство и аутоматски постао амбасадор. Како год можеш и умеш и знаш ти представљаш своју земљу. Како да је не представим на најбољи могући начин на највишем подијуму у Европи, када се узима трофеј Лиге шампиона? Не само ја, него и све моје колеге које су направиле нешто изванредно, су гледали да пошаљу једну лепу поруку и о Србији."

Ко је најбољи играч са којим сте играли?

"Много тешко питање. Било је ту периода кад је неко играо у топ форми, па онда испадне из форме. Најкомплетнији је можда Ибра(химовић), и због физике, и због технике, и због омога што може да уради са лоптом... Што опет не значи да је најбољи, али је на мене оставио импресију", рекао је Станковић, додавши да су Кристијано Роналдо и Меси већ 8-10 година најбољи на свету и да се у томе смењују.

За крај, Станковић је послао поруку "неким новим клинцима".

"У почетку је све то игра. Мораш дати респект, прво према себи. Ако даш респект, то ћеш добити и од других, бићеш озбиљнији, нећеш одустајати... По мени је респект кључна реч успеха... И према противнику, и према ономе што радиш, према људима, према фамилији, према свима..."

Да ли је то порука навијачима и репрезентацији Србије?

"То је у глобалу, није упућено никоме директно. Нама се десило то што се десило, нисмо заслужили да нам се неки ствари дешавају. Ја се надам да ће се ставити тачка и да ће и стадион и хала бити место само спортског догађаја. Јер ми то заслужујемо, јер стварно имамо квалитет да овога пута покажемо ко смо и шта смо и надам се да нас нико неће спречити у томе!"

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се