Читај ми!

Трофеј Лиге шампиона у Београду

Пехар Лиге шампиона наредна три дана биће у Београду. Трофеј представио некадашњи капитен Србије Дејан Станковић, који је као амбасадор заједно са некадашњим фудбалером Реал Мадрида Мичелом Салгадом донео трофеј у Београд

Некадашњи капитен репрезентације Србије и фудбалер Црвене звезде, Лација и Интера, Дејан Станковић представио је трофеј Лиге шампиона, који ће у наредна три дана бити изложен у Београду.

Станковић, који је са Интером постао шампион Европе у сезони 2009/2010, рекао је на конференцији за новинаре да му није жао што то није учинио и са Звездом, јер се "свако родио у право време и био на правом месту".

"Свако се родио у право време и био на правом месту. Ништа не бих мењао када сам ја у питању. Мислим да сам имао, такорећи, перфектну каријеру. За наш спорт је историјски успех то што је Звезда постала шампион Европе", рекао је Станковић приликом представљања трофеја.

Станковић је додао да неће бити лако поновити успех из 1991. године када је Црвена звезда постала шампион Европе.

"Тражи се решење, али због много тога није лако. Надам се најбољем, из свег срца једва чекам да видим једну нашу екипу у групној фази. Али, решење не знам", истакао је Станковић.

Станковић је као амбасадор заједно са некадашњим фудбалером Реал Мадрида Мичелом Салгадом донео трофеј у Београд.

"Стварно је лепо вратити се у Београд и имати част да будем амбасадор и донесем трофеј у град где сам почео каријеру и где сам сањао да једног дана освојим Лигу шампиона", рекао је Станковић.

Некадашњи капитен репрезентације је оценио да је Александар Коларов следећи српски фудбалер који ће освојити Лигу шампиона, са Манчестер ситијем.

Двоструки освајач Лиге шампиона Мичел Салгадо објаснио је да никада неће заборавити осећај када је први пут подигао трофеј играјући за Реал Мадрид.

"Када сте клинац имате много снова. Имао сам четири године када сам почео да играм фудбал и када сам подигао трофеј читава каријера ми је прошла кроз главу, најлепши осећај", рекао је Салгадо.

Он је додао да се нада да ће Реал ове сезоне постати први клуб у историји који је одбранио трофеј Лиге шампиона.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је Београд одувек био светска метропола спорта и да је велика част што је трофеј поново посетио то место.

"Више од 20.000 навијача имало је у Европи прилику да види трофеј и позвао бих Београђане да и они дођу у што већем броју, како би осетили атмосферу која је везана за најелитније клупско такмичење у Европи", рекао је Мали и додао да је циљ града да врати спорт у школе.

Мали је похвалио Дејана Станковића, чија је фондација прикупила око пола милиона евра за угрожене у мајским поплавама које су захватиле Србију.

Трофеј је већ једном био у Београду, на доњем Калемегдану, док ће сада бити изложен у монтажном објекту на Тргу републике.

Директор Уникредит банке, која је спонзор туре, Клаудио Чезарио захвалио је граду Београду на подршци око организације догађаја.

Чезарио је истакао да му је посебно драго што је Дејан Станковић, веома успешан играч и један од најмлађих капитена у историји фудбала, промотер трофеја Лиге шампиона.

Трофеј Лиге шампиона биће изложен у Београду до 19. октобра, а претходно су домаћини пехара у Србији били Нови Сад и Ниш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво