Читај ми!

Уефа објавила за шта терети српски и албански савез

Уефа је обелоданила да је покренула поступак против Фудбалског савеза Србије због убацивања пиротехничких средстава и пројектила, насиља у публици, уласка навијача на терен, мањкаве организације утакмице и употребе ласера. Поступак је покренут и против Фудбалског савеза Албаније, и то због одбијања да се меч настави и због увредљивог транспарента.

Европска фудбалска унија саопштила је да ће покренути дисциплински поступак против фудбалских савеза Србије и Албаније због инцидената на утакмици у Београду и да ће дисциплинско тело Уефе тај предмет разматрати 23. октобра.

Како се наводи у саопштењу, против Фудбалског савеза Албаније поступак ће бити покренут зато што су албански играчи одбили да играју и због приказивања недозвољеног транспарента.

Фудбалском савезу Србије ставља се на терет лансирање или убацивање пиротехничких средстава и пројектила, насиље у публици, улазак навијача у терен, мањкава организацијa утакмице и употреба ласера.

Потпарол Уефе Педро Пинто је претходно данас најавио покретање дисциплинског поступка и рекао да ће српски и албански Савез имати рок до следеће среде да одговоре на оптужбе.

Фудбалске репрезентације Србије и Албаније састале су се синоћ у Београду у квалификацијама за Европско првенство, али је меч крајем првом полувремена прекинут због провокације гостију.

Утакмица Србија – Албанија прекинута је синоћ у 42. минуту, пошто се над тереном појавила мала летелица – квадрокоптер на даљинско управљање. На платну које је било закачено за дрон била је мапа такозване Велике Албаније у боји с црним двоглавим орлом. Са леве стране налазила се фотографија оснивача модерне албанске државе и првог премијера Исмаила Ћемалија, а са десне Исе Бољетинија, албанског националисте из 19. века.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво