Читај ми!

"Нисам одговоран што Љајић није у репрезентацији"

Бранислав Ивановић негира да је он разлог због ког Адем Љајић није део националног тима Србије. Фудбалер Челсија, међутим, не пориче да је неспоразум постојао. Данко Лазовић срећан јер је поново део А тима наше земље.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да нису тачне спекулације да је после утакмице са Француском дошао у сукоб са Адемом Љајићем и да због тога фудбалер Роме није позван у државни тим за утакмице са Јерменијом и Албанијом.

"Неке ствари ми не пријају, репрезентација није ничије власништво, пошто о свему одлучује селектор. Не бих о тим спекулацијама, сукоба није било. Јесмо причали у свлачионици, пред много људи и мислим да он није одустао због тог разговора", истакао је Ивановић на окупљању репрезентације у Старој Пазови.

Према његовим речима, није спорно да Љајић има квалитет да буде репрезентативац Србије.

"Да се ја питам, не би било овако. Није битан Бане, није битан Љајић, битан је тим и битан је резултат", поручио је Ивановић.

Поједини медији су прошле недеље објавили да селектор Дик Адвокат није позвао Љајића због његовог сукоба са Ивановићем, пошто му је, наводно, капитен замерио на залагању на тренинзима и на самој утакмици са Француском. 

Лепо је поново бити овде... 

Данко Лазовић је рекао да му је драго што се вратио у национални тим и да ће учинити све што може да помогне екипи.

"Леп је осећај вратити се у репрезентацију после три и по године. У спорту, а посебно у фудбалу, човек никада не треба да буде изричит, јер сам сâм себи скочио у уста. Али, та 2011. година је иза нас. Сада сам овде и надам се да ћу помоћи екипи", рекао је Лазовић.

Овај нападач је после три и по године одлучио да поново заигра за репрезентацију, иако је рекао да је она за њега "завршена прича". Првотимац Партизана казао је да је селектор Дик Адвокат одговоран за његов повратак.

"Преломио сам после разговора са селектором. Адвокат је искрен човек, а та искреност уме и да заболи. Убедио ме је да се вратим после једног веома квалитетног и за мене поучног разговора", рекао је Лазовић.

Репрезентација се окупила данас у Старој Пазови за мечеве против Јерменије у гостима и Албаније код куће, у квалификацијама за Европско првенство.

Накнадни позив добио је и Никола Максимовић, после повреде Душана Басте и Антонија Рукавине.

"Драго ми је што сам на списку, без обзира у ком тренутку сам позван. Увек сам спреман да играм за репрезентацију. Био сам и пре, али сам, у међувремену, много сазрео, напредовао. Ова екипа има велики квалитет и не треба да се плаши за резултат", рекао је Максимовић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво