Читај ми!

Фаворити успешни у Купу... углавном

Црвена звезда, Партизан и Војводина обезбедили су пласман у осмину финала Купа Србије. И остали суперлигаши релативно успешни. Пет њих се, ипак, опрашта од тог такмичења – Борац из Чачка, Нови Пазар, Доњи Срем, Младост из Лучана и Напредак из Крушевца.

Бранилац трофеја у фудбалском Купу Србије, екипа Војводине, пласирала се у осмину финала тог такмичења, пошто је у Звечану победила Трепчу са 1:0, а у друго коло пласирало се још десет суперлигашких екипа.

Осим Војводине, у осмини финала су и Партизан, Раднички из Крагујевца, Вождовац, Јагодина, Рад, Раднички из Ниша, ОФК Београд и Спартак, Црвена звезда и Чукарички. Испали су Нови Пазар, Младост из Лучана, Напредак из Крушевца, Борац из Чачка и Доњи Срем.

Партизан је победио Бежанију са 1:0, истим резултатом Слога је у Петровцу на Млави победила Нови Пазар, а Спартак у Суботици екипу Радничког из Сурдулице. Финалиста из прошле сезоне Јагодина убедљиво је дошла до осмине финала, победом на свом терену против БСК-а из Борче од 4:0.

Црвена звезда је на свом стадиону, слабо испуњеном као ретко када, победила чачански Борац минималним резултатом.

Вождовац је као домаћин са 3:2 победио Слогу из Краљева, и то након преокрета, а убедљиву победу од 3:0 остварио је Рад на гостовању у Ужицу против Јединства. ОФК Београд је као гост у Смедереву победио Семендрију са 2:0, а Пролетер је у Зрењанину победио Доњи Срем после бољег извођења једанаестераца са 4:3. У регуларном делу утакмице било је 0:0. Слобода из Ужица је такође савладала београдски Синђелић након једанаестераца, јер је у регуларном току овог меча било 1:1.

Раднички из Крагујевца је у Београду минималним резултатом победио Дорћол, Раднички из Ниша је победио Моравац у Мрштанима са 1:0, а Инђија је као домаћин избацила Јавор са резултатом 2:1.

Чукаручки је избацио екипу лучанске Младости. Екипа са Бановог брда је победила са 3:2, иако је губила са 2:0 већ након неколико уводних минута сусрета.

Резултати утакмица шеснаестине финала Купа Србије:

Бежанија–Партизан 0:1

Пролетер Нови Сад–Доњи Срем 0:0, 4:3 (п)

Дорћол–Раднички (КГ) 0:1

Трепча–Војводина 0:1

Семендрија–ОФК Београд 0:2

Јединство Ужице–Рад 0:3

Инђија–Јавор 2:1

Спартак–Радник Сурдулица 1:0

Јагодина–БСК Борча 4:0

Моравац Мрштане–Раднички (Н) 0:1

Слога (Петровац на Млави)–Нови Пазар 1:0

Вождовац–Слога (К) 3:2

Слобода–Синђелић 1:1, 4:3 (п)

Црвена звезда–Борац 1:0

Напредак–Металац 0:0, 2:4 (п)

Чукарички–Младост (Л) 3:2

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара