Читај ми!

"Катару нико неће одузети Мундијал"

Портпаролка Међународне фудбалске федерације Дела Фишер ставила је до знања да се у Фифи не доводи у питање организација Мундијала 2022. године у Катару.

Члан Извршног комитета Фифе Тео Цванцигер јуче је изјавио да верује како се првенство света 2022. године неће одржати у Катару, због великих врућина које у тој земљи владају лети.

Његову изјаву су многи протумачили као знак да се Фифа припрема на коначан заокрет и одузимање домаћинства Катару.

"Цванцигер је изразио своје мишљење, што не значи да га деле остали чланови Извршног комитета", рекла је Фишерова.

Извршни директор Организационог комитета "Катар 2022" Насер ел Катер саопштио је јуче да његова земља нема намеру да се одрекне организације Мундијала.

"Катар ће организовати Мундијал 2022. године упркос коментарима Цванцигера, који је изнео своје мишљење, а не мишљење Фифе", рекао је Ел Катер и додао да се у овом тенутку једино поставља питање годишњег доба у којем ће такмичење бити одиграно.

"Свеједно нам је да ли ће Мундијал бити одржан лети или зими – бићемо спремни!", рекао је Ел Катер.

Фифа је приликом гласања у децембру 2010. године домаћинство шампионата света 2018. доделило Русији, а 2022. Катару. Од тада трају спорења и наводи о корупцији приликом избора.

Дебатује се и о исправности одлуке да се организација Мундијала преда у руке земље у којој временски услови, посебно лети, нису адекватни за играње фудбала. Такође, ту је и питање права радника и о условима рада на објектима који ће на Светском првенству бити коришћени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара