Читај ми!

Може ли у Купу без изненађења?

Тренери суперлигаша опрезни уочи почетка такмичења у Купу Србије. Ненад Лалатовић и Марко Николић најављују одређене измене у саставима на мечевима са Борцем из Чачка и Бежанијом. Милорад Косановић дебитује на клупи Новог Пазара.

Тренер фудбалера Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да ће његова екипа озбиљно схватити утакмицу са Борчем из Чачка у шеснаестини финала Купа, али је најавио да ће извести комбиновани састав.

"Ово ће бити специфична утакмица. Немамо право на грешку, јер нема поправног. Морамо максимално озбиљно да схватимо ту утакмицу и да не дозволимо никакво изненађење", рекао је Лалатовић.

"Сви играчи треба да добију шансу, а против Борца ће је добити неки фудбалери који нису играли много у првенству. Наравно, не можемо да мењамо седморицу-осморицу, али три-четири промене биће сигурно", истакао је тренер црвено-белих.

Звезда ће са екипом из Чачка играти за викенд и у првенству, а Лалатовић је рекао да му се то не допада.

"Не допада ми се што ћемо у кратком временском периоду играти две утакмице с Борцем. Најтеже је победити некога два пута у пет дана", рекао је Лалатовић.

Богић Богићевић, тренер Борца из Чачка, нагласио је данас да ће његова екипа пружити максималан отпор Црвеној звезди у утакмици шеснаестине финала Купа Србије и покушати да изненади.

Богићевић је подсетио да је Звезда без примљеног гола у досадашњем делу првенства, али да то неће умањити амбиције његовог тима да прође у наредну фазу такмичења.

"Сматрам да су предстојећом утакмицом Београђани више оптерећени, а ми играмо све боље. Упркос томе што су Звезди трофеји приоритет ми ћемо пружити максималан отпор, а изненађења су увек могућа", рекао је Богићевић.

Утакмица између Црвене звезде и чачанског Борца игра се од 19 часова на стадиону Црвене звезде.

Тренер Партизана Марко Николић утакмицу црно-белих са Бежанијом у Купу сматра наставком тешке серије гостовања.

"Следи нам друго од пет тешких везаних гостовања. Куп је специфично такмичење у којем увек има изненађења на старту и зато морамо да будемо опрезни. Бежанија је клуб који изузетно поштујем, стабилан су прволигаш, а својевремено су играли Суперлигу. Ипак, наше амбиције су максималне, желимо трофеј", рекао је Николић.

Тренер Партизана најавио је да ће на терен извести јак састав, али да ће покушати да одмори неке играче који су "ровити".

Према његовим речима, после данашњег тренинга видеће каква је укупна здравствена ситуација у тиму и додао да би шансу могли да добију Којић и Фофана.

Утакмица Бежанија–Партизан одиграће се у среду од 16 сати, на стадиону Обилића.

Нови шеф стручног штаба Новог Пазара, Милорад Косановић, рекао је да његову екипу у мечу шеснаестине финала Купа Србије против Слоге из Петровца на Млави очекује тешка утакмица против непријатног противника у незгодно време.

"Ми ћемо све учинити да прођемо и било би лепо да то остваримо, али ако не прођемо, неће бити никаква трагедија. Играмо на њиховом терену, они су чврсти и незгодни, а ми нисмо такмичари. Ипак, мислим да смо квалитетнији, па ако подигнемо ниво једног дела игре, можемо победити", изјавио је Косановић.

Нови Пазар је прошле сезоне испао у осмини финала Купа од Војводине, која је касније и освојила пехар. У регуларном делу меча на стадиону "Карађорђе" тада је било 0:0, али су Новосађани прошли даље након бољег извођења пенала.

Утакмица шеснаестине финала Купа Србије између Слоге и Новог Пазара игра се у среду од 16 часова у Петровцу на Млави.

У дуелу Младости из Лучана и Чукаричког, две екипе које наступају у Суперлиги, не би требало да буде очигледног фаворита. Ипак, како се утакмица игра на Бановом брду, блага предност је на страни београдског тима.

Тренер Младости из Лучана Ненад Миловановић оценио је да његову екипу очекује велика борба.

"У пређашњим утакмицама смо се истрошили, имамо доста повређених и уморних играча, па ћемо шансу дати оним фудбалерима који немају велику минутажу", истакао је Миловановић.

Он сматра да његов клуб није имао среће на жребу, пошто је екипа Чукаричког веома квалитетна.

"Београђани имају искусне играче и јачи су него прошле године. Поред тога, отежавајућа околност је и то што играмо у гостима, иако смо очекивали да ћемо бити домаћини. Покушаћемо да из контре или полуконтре дођемо до победе", рекао је стратег Лучанаца.

Утакмица се игра од 19 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије