Читај ми!

Цвацингер: Катару ће бити одузета организација СП

Тео Цвацингер, члан Извршног комитета Фифе, верује да ће Катару бити одузета организација Светског првенства 2022. године. "Можда ће на стадионима бити расхладних уређаја, али Светско првенство нису само стадиони", рекао је Цвацингер.

Члан Извршног комитета Светске фудбалске федерације (Фифа), Немац Тео Цвацингер, оценио је данас ће Катару бити одузета организација Светског првенства 2022. године.

"Мислим да се Светско првенство 2022. године неће одржати у Катару", рекао је Цвацингер за немачки Билд.

Светско првенство традиционално се одржава током лета, али због натпросечних врућина у Катару, спекулисало се да би Мундијал могао бити одложен за зиму.

У децембру 2010. године, када је Катару додељено домаћинство, они су у својој кандидатури навели да такмичење може да се одржи и током лета, јер би сви стадиони били климатизовани.

"Можда ће на стадионима бити расхладних уређаја, али Светско првенство нису само стадиони. Навијачи из целог света мораће да дођу до игралишта, проводиће много времена на врућини", рекао је Цвацингер.

Све 54 чланице Европске фудбалске уније (Уефа) подржале су предлог да се СП одржи током зиме, док су из Европске асоцијације фудбалских клубова против померања термина одигравања.

Фифа је почетком септембра понудила да се Мундијал одржи у јануару или новембру, а коначну одлуку ће светска кућа фудбала донети следећег марта на састанку Извршног комитета у Цириху.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије