Читај ми!

ФСС: Одговор Звезди у року од 30 дана

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије поручио је да ће сопствено виђење ситуације у домаћем фудбалу изнети у року од 30 дана, реагујући на захтев Црвене звезде за расписивање ванредних избора и позив председнику ФСС-а Томиславу Караџићу да поднесе оставку.

ФСС је такође истакао да је до тога могло да дође и данас да је неко од званичника Црвене звезде прихватио позив за присуство састанку у Спортском центру у Старој Пазови.

"Чланови најоперативнијег тела наше организације очекивали су да данашњем састанку присуствује в. д. председника Управног одбора ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, потписник иницијативе и захтева за расписивањем избора. Реч је о дугогодишњем руководиоцу Црвене звезде, за кога верујемо да је адекватна особа да стручно објасни ставове које остали вршиоци дужности разних функција у клубу пласирају у јавност. У вези са захтевом чланова 'техничке владе' Црвене звезде, изражено је уверење да ће до тог рока и Црвена звезда изабрати легално руководство на седници Скупштине клуба", наводи се, између осталог, на сајту ФСС-а.

Истиче се да је то једини пут да се заустави континуирано кршење Статута ФК Црвена звезда и створе услови за спровођење легитимног дијалога са члановима ФСС-а.

"Због тога, а у ситуацији када се пред нама налазе бројне веома важне акције националних селекција, суочени с чињеницом да је изостао очекивани дијалог на данашњем састанку, одлучено је да се одговор на захтев чланова 'техничке владе' ФК Црвена звезда упути по завршетку репрезентативних акција. До изношења сопственог одговора, чланови ФСС-а неће у јавности коментарисати ситуацију око захтева Црвене звезде", саопштио је ФСС, изразивши уверење да овакав став "наилази на пуно разумевање свих чланова фудбалске Србије".

ФСС је додао да "и те како поштује Црвену звезду", али и наглашава да она није једини клуб наше земље, па "не сме да се бави само њиховим захтевима".

Са данашњег састанка упућен је апел свим члановима фудбалске Србије, клубовима, организацијама и појединцима, да наставе да обављају послове пуним капацитетом и на најквалитетнији могући начин.

Одлучено је да предстојећа прва утакмица баража младих селекција Србије и Шпаније, заказана за 10. октобар, буде одиграна у Јагодини, а омладинска репрезентација ће квалификације за ЕП играти на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду.

Извршена је и анализа суђења у досадашњем делу сезоне и закључено је да у појединим ситуацијама судије раде под изузетним притиском.

У том циљу, упућена им је пуна подршка и охрабрују се на путу стриктног примењивања свих правила фудбалске игре, а од њих се захтева да све евентуалне притиске и нападе пре, током и после утакмице, пријаве надлежним органима како би кривци били најстроже санкционисани.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара