Партизан сам на врху, "нула" у Крушевцу

Партизан савладао Чукарички на свом стадиону, чиме је постао једина екипа са свим победама у ЈСЛ. Црвена звезда ни у петом колу није примила гол, али га први пут није ни дала. У табору шампиона Србије сматрају да их је судија Дејан Сантрач оштетио, недосудивши пенал у чак два наврата. Велико изненађење у Новом Пазару. Прекид у Суботици. Прва победа Крагујевчана.

Фудбалери Партизана победили су у једној врло интересантној утакмици Чукарички на свом стадиону са 4:2. Црно-бели су се тако осамили на челу табеле Јелен Суперлиге Србије.

Утакмица, одиграна пред око 3.000 навијача, почела је минутом ћутања за Милана Галића и Јоакима Виславског, легендарне фудбалере Партизана, који су недавно преминули.

Партизан је повео у деветом минуту голом Данила Пантића, али је Чукарички преокренуо у завршници првог полувремена, након што је за минут постигао два гола. Прво је изједначио Никола Стојиљковић у 40. минуту, а предност гостима донео је Славољуб Срнић.

Изједначио је Данко Лазовић у 53. минуту, Петар Шкулетић је у 63. минуту донео предност Партизану, а коначан резултат поставио је Предраг Лука у 83. минуту.

Партизан је једини тим који је освојио 15 бодова из пет утакмица.

Фудбалери Напретка и Црвене звезде одиграли су у Крушевцу без голова меч петог кола Супер лиге, а утакмицу је обележила врло нервозна завршница.

Темпо утакмице на стадиону под Багдалом је углавном био доста спор, а занимљива дешавања се могу набројати на прсте једне руке.

У другом полувремену меч је био прекинут на неколико минута због густог тима, пошто су навијачи Црвене звезде запалили десетак бакљи.

У четвртом минуту надокнаде тренер Звезде Ненад Лалатовић је добио црвени картон због протеста, а нешто пре тога га је погодио неки предмет са трибина. По завршетку утакмице жути картон због протеста добио је капитен црвено-белих Никола Мијаиловић. Сви они су се жалили јер су сматрали да судија Дејан Сантрач у три наврата није досудио пенал након што су оборени Савићевић, Ракић и Јовић.

Звезда је била активнија у првом полувремену и имала је иницијативу, али је Напредак у првих 45 минута имао најбољу шансу, пошто му је досуђен пенал.

У 25. минуту Саво Павићевић је у свом шеснаестерцу срушио Ибрахима Мамеа Ндиајеа, а судија Дејан Сантрач је показао пенал. Милош Трујић је у 27. минуту извео једанаестерац, али је Предраг Рајковић одбранио његов ударац.

Звезда је у 43. минуту тражила пенал пошто је Вукан Савићевић пао у шеснаестерцу гостију после старта Марка Пауновића. Сантрач је показао да се игра настави, а протести гостију нису помогли.

Осим тога Ненад Гаврић је имао покушај главом који је голман Напретка Зоран Поповић одбранио. Осим тога се скоро ништа друго у првих 45 минута дешавало на терену.

Звезда је прву прилику у другом полувремену имала у 51. минуту, али је Нејц Печник погодио живи зид из слободног ударца.

Напредак није успевао да угрози гол Рајковића, а Звезда је најбољу шансу имала у 87. минута, када је Милош Босанчић из слободног ударца погодио пречку.

Тренер Звезде Ненад Лалатовић убацио је у финишу још једног нападача, али није успео да преокрене резултат.

Играчи Младости из Лучана направили су велико изненађење победом на гостујућем терену Нови Пазар са 2:1.

Двоструки стрелац у екипи Младости био је Патрик Езе Фрајдеј, који је мрежу погодио у 27. и 38. минуту. Једини гол за Нови Пазар постигао је Милош Тинтор у 45. минуту.

Доњи Срем и Рад одиграли су у Пећинцима нерешено 1:1. Петар Јелић довео је Рад у вођство у 11. минуту и то је његов шести гол у првенству. Коначан резултат поставио је Ђуро Зец у 32. минуту.

Утакмица Спартака и Јагодине прекинута је у Суботици због јаке кише и лошег стања терена. У тренутку прекида било је 0:0. Нова утакмица биће одиграна у недељу.

Раднички из Крагујевца победио је у Београду Вождовац са 1:0 и забележио прву победу у овој сезони. Једини гол на утакмици постигао је Вук Сотировић у 31. минуту.

Фудбалери Борца и ОФК Београда одиграли су у Чачку нерешено 1:1. Повео је ОФК у првом минуту преко Хавијера Кохенеа, а бод домаћима донео је Дејан Ђенић у 73. минуту.

Последња утакмица петог кола игра се сутра од 19 часова у Новом Саду између Војводине и Радничког из Ниша.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара