Читај ми!

Челси и даље савршен, реми Арсенала и Ситија

Челси наставља са победама. "Плавци" савладали Свонси, уз три гола Дијега Косте. Дерби кола Премијер лиге између Арсенала и Манчестер ситија завршен је без победника, али не и без узбуђења – 2:2 (0:1). Пораз Ливерпула на Енфилду.

Фудбалери лондонског Челсија настављају са добрим партијама у Премијер лиги. Они су у четвртом колу на свом терену победили Свонси са 4:2 и остали једини тим са максималним учинком на почетку сезоне.

Херој дана је сјајни Дијего Коста, нападач тима са Стамфорд бриџа, који је постигао хет-трик. Претходно је у 11. минуту капитен "плаваца" Џон Тери постигао аутогол и забринуо домаће навијаче.

Ипак, у наставку је на сцену ступио Бразилац са шпанским пасошем и још једном показао да тренер Жозе Морињо ретко греши када су у питању појачања.

У стрелце се уписао и дебитант Лоик Реми, који је недавно обукао дрес Челсија. За лондонску екипу на овом мечу играли су и Бранислав Ивановић и Немања Матић.

Противник Партизана на старту Лиге Европе лондонски Тотенхем ремизирао је 2:2 на гостовању Сандерленду.

Тотенхем је водио два пута погоцима Насера Чадлија и Кристијана Ериксена, али је Сандерленд на крају стигао до бода аутоголом Харија Кејна.
Саутемптон је на свом терену прегазио Њукасл са 4:0, а српски фудбалер Душан Тадић асистирао је код другог кола Грацијана Пелеа.

Арсенал и Манчестер сити одиграли су нерешено - 2:2, у утакмици пуној узбуђења до последњег судијског звиждука. Повео је Сити, домаћин је преокренуо резултат, али је тим из Манчестера у финишу стигао до изједначења.

Изабраници Арсена Венгера кренули су од старта у праву офанзиву, али су изненађујуће први примили гол, и то у 28. минуту, када је Кун Агуеро на асистенцију Наваса са шест - седам метара погодио мрежу.

Шок на Емиратима трајао до 63. минута, када су домаћи фудбалери узвратили голом Џека Вилшира, а онда и повели у 74. мајсторијом Чилеанца Алексиса Санчеза.

Гости нису одустајали већ су у таласима нападали и у 83. минуту дошли до изједначења преко Мартина Демикелиса, који је ефектно главом матирао голмана.

Ливерпул је доживео пораз на свом терену од екипе Астон Виле са 1:0 (1:0).

Једини гол на мечу постигао је Габријел Агбонлахор, који је у деветом минуту искористио гужву у казненом простору Ливерпула и у паду затресео мрежу Мињолеа.

Српски репрезентативац Лазар Марковић играо је од почетка за екипу Бренадана Роџерса, али га је у 71. минуту заменио Борини. Није оставио претерано добар утисак. 

Резултати и стрелци у четвртом колу:

Арсенал - Манчестер сити 2:2 (Вилшер 63, Санчез 74 - Агуеро 28, Демикелис 83)

Челси - Свонси 4:2 (Коста 45, 56, 67, Реми 81 - Тери 11. аутогол, Шелви 86)

Кристал Палас - Барнли 0:0

Саутемптон - Њукасл 4:0 (Пеле 6, 19, Корк 54, Шнајдерлин 90+4)

Стоук - Лестер 0:1 (Улоа 65)

Сандерленд - Тотенхем 2:2 (Џонсон 3, Кејн 82. аутогол - Чадли 2, Ериксен 48)

Вест Бромвич Албион - Евертон 0:2 (Лукаку 2, Мираљас 66)

Ливерпул - Астон Вила 0:1 (Агбонлахир 9) 

Недеља:

Манчестер Јунајтед - Квинс Парк Ренџерс

Понедељак:

Хал - Вест Хем

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара