Читај ми!

Звезда у Крушевцу, Партизан дочекује Чукарички

После две недеље паузе због обавеза репрезентације утакмицама петог кола овог викенда наставља се такмичење у Суперлиги, Партизан ће у суботу у градском дербију дочекати Чукарички, а Црвена звезда гостује крушевачком Напретку.

Оба београдска вечита ривала имају, засад, максималан учинак у Суперлиги, с тим што црвено-бели још нису примили гол.

У претходном колу екипа Партизана славила је против Рада на гостовању са 4:0, а црно-бели су у међувремену остали без везисте Дарка Брашанца који је задобио повреду на мечу младе репрезентације.

Чукарички такође још не зна за пораз у Суперлиги, има по две победе и ремија, а у последњем колу победио је Вождовац са 2:0.

Екипа Црвене звезде пре двонедељне паузе савладала је на свом терену суботички Спартак са 1:0.

Ривал црвено-белих, крушевачки Напредак, у прошлом колу изгубио је од лучанске Младости са 1:0. У међувремену, управа клуба из Крушевца због недисциплине је суспендовала једног од најбољих играча Душана Мићића.

Новосадска Војводина у дербију прошлог кола била је боља од од домаће Јагодине са 3:2, а у недељу ће дочекати Раднички из Ниша. Нишлије су још без бодова, због чега су током паузе смениле тренера Драгослава Степановића и на његово место довеле Сашу Мркића.

Последње место на табели са Нишлијама дели Вождовац који сутра дочекује други Раднички, онај из Крагујевца. Ни Крагујевчани нису много бољи, пошто су у прва четири кола освојили само један бод.

Екипа Новог Пазара угостиће повратника у Суперлигу, лучанску Младост, док ће Доњи Срем у Пећинцима дочекати београдски Рад.

Још један повратник у елитно друштво, Борац из Чачка биће домаћин ОФК Београду. Чачани су у прошлом колу славили против Радничког из Крагујевца са 1:0, а ОФК Београд је победио Нови Пазар са 3:2.

Суботички Спартак угостиће екипу Јагодине, која је шампионат започела слабије од очекиваног, па има само четири бода до сада.

Парови петог кола:

Доњи Срем - Рад (16.30), Нови Пазар - Младост (16.30), Спартак - Јагодина (16.30), Напредак - Црвена звезда (17), Борац - ОФК Београд (19.30), Партизан - Чукарички (19.30), Вождовац - Раднички Крагујевац (19.30). У недељу од 19 сати играју Војводина - Раднички Ниш.

ТАБЕЛА: Партизан 12, Црвена звезда 12, Војводина 9, Чукарички 8, Нови Пазар 7, Борац 7, Спартак 7, ОФК Београд 7, Рад 6, Доњи Срем 6, Младост 4, Јагодина 4, Раднички Крагујевац 1, Напредак 1, Раднички Ниш 0, Вождовац 0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара