Читај ми!

Кипар изненадио БиХ, Италија сигурна у Норвешкој

Фудбалска репрезентација Италије сигурно је славила у гостима против Норвешке (2:0), а велико изненађење приредио је Кипар тријумфом у Зеници против Босне и Херцеговине (2:1), у утакмицама 1. кола квалификација за првенство Европе 2016. Хрватска у сусрету са Малтом једва стигла до победе са играчем више.

Селекција БиХ шокирала је навијаче неочекиваним неуспехом против Кипрана, који ће прописно уздрмати позицију селектора Сафета Сушића.

Чинило се да ће фаворизовани домаћин рутински освојити бодове када је Ибишевић донео вођство већ у шестом минуту. Mеђутим, Кипрани су у наставку дошли до великог преокрета у режији двоструког стрелца Христофија.

Када је изједначио резултат пред крај полувремена ипак се очекивало да ће Џеко и саиграчи након одмора "повући" и осигурати победу. Међутим, Христофи је у завршници још једном савладао голмана Беговића за огроман успех свог тима.

Велс је, предвођен звездом мадридског Реала Геретом Бејлом, муку мучио са аутсајдером Андором и био је на корак до сензационалног неуспеха. Аматери из Андоре водили су од шестог минута, али су Велшани ипак преокренули резултат захваљујући Бејлу, који је од два поготка један постигао из пенала (2:1).

Нови селектор Антонио Конте успешно је дебитовао на клупи "азура" у Ослу, где су његови изабраници сигурно контролисали игру и без већих проблема освојили стартне бодове.

По гол у оба полувремена били су довољни да Италија забележи важну победу и трасира пут ка континенталном шампионату у Француској.

Неочекивано тежак посао имала је и Хрватска у сусрету са Малтом, иако су гости играли ослабљени још од 30. минута након искључења Борга.

Изненађење у Загребу спречили су Модрић и Крамарић головима у другом полувремену за коначних 2:0.

Исланд је у Рејкјавику декласирао Турску (3:0), а шведски стручњак на клупи "викинга" Ларс Лагербак надмудрио је искусног колегу Фатиха Терима и закомпликовао Турцима ситуацију пред наставак квалификација.

Чешка је код куће изборила важан тријумф против Холандије поготком у судијској надокнади утакмице (2:1).

Раније су Казахстан и Летонија одиграли без голова, док је Бугарска славила у гостима против Азербејџана (2:1).

Резултати:

А група:

Астана: Казахстан–Летонија 0:0

Праг: Чешка–Холандија 2:1 (Дочкал 22, Пилар 90+1 – Де Фрај 55)

Рејкјавик: Исланд–Турска 3:0 (Бодварсон 18, Сигурдсон 76, Сигторсон 78)

Б група:

Андора ла Веља: Андора–Велс 1:2 (Лима 6. пенал – Бејл 22, 81. пенал)

Зеница: Босна и Херцеговина–Кипар 1:2 (Ибишевић 6 – Христофи 45, 73)

Х група:

Баку: Азербејџан–Бугарска 1:2 (Назаров 54 . Мицански 14, В.Христов 87)

Загреб: Хрватска–Малта 2:0 (Модрић 46, Крамарић 81)

Осло: Норвешка–Италија 0:2 (Заза 16, Бонучи 62)

Репрезентација Србије стартује у првој групи квалификација 11. октобра на гостујућем терену против Јерменије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара