Читај ми!

"Орлови" полетели ка Француској

Први радни дан Дика Адвоката на клупи Србије. Репрезентативци наше земље окупили су се у Старој Пазови, одакле ће кренути на двогодишњи пут који, сви се надају, на крају води у Француску на првенство Европе.

Репрезентација Србије започиње нови циклус. Сви се надају да ће он бити резултатски успешан, односно успешнији него претходни.

Душан Баста је рекао да је обавеза екипе да се пласира на Европско првенство у Француској 2016. године и да је важно да добро почне квалификације.

"Одлазак на Европско првенство нам је обавеза и то свима треба да буде јасно. Знам да неће бити лако, поштујемо сваког противника, али даћемо све од себе да се пласирамо. Врло је важно да добро почнемо квалификације", рекао је Баста новинарима у Старој Пазови.

Репрезентативци Србије окупили су се у Спортском центру у Старој Пазови поводом пријатељске утакмице са Француском, која ће се играти 7. септембра од 20.45 на стадиону Партизана. У тој утакмици дебитоваће нови селектор Србије – Холанђанин Дик Адвокат.

"Боље је што ћемо почети пријатељском утакмицом јер ћемо то искористити да се што боље упознамо са новим селектором. Екипа је остала иста, није било много промена и сусрет са Француском ће бити добра провера пред почетак квалификација", рекао је фудбалер Лација.

Фудбалер Саутемптона Душан Тадић рекао је да је, док је играо у Холандији, чуо све најбоље о Дику Адвокату.

"Имамо добру базу, много смо напредовали за две године и све ће бити много лакше него до сада. Чуо сам све најбоље о Адвокату. У Холандији га изузетно цене и уважавају. Холандски тренери држе добру дисциплину и гаје офанзивни фудбал који доноси и лепу игру и добар резултат", рекао је Тадић.

Нападач Андерлехта Александар Митровић, који је на почетку сезоне постигао пет голова у седам утакмица за белгијски тим, рекао је да добру форму жели да настави и у репрезентацији.

"Могло је и боље, али није лоше. Не оптерећујем се много, али желим да наставим у добром ритму, поготово јер је наступ за своју земљу мотив више. Имамо новог селектора од кога имамо нешто ново да научимо. И само полако, има времена", рекао је он.

Голман Владимир Стојковић рекао је да као један од најискуснијих репрезентативаца мора да преузме одговорност на себе.

"Као један од најстаријих и најискуснијих играча, морам да преузмем на себе одговорност и уопште не бежим од тога. Убеђен сам да ће овај квалификациони циклус бити много успешнији него прошли", рекао је Стојковић.

Репрезентација Србије ће у квалификацијама за Европско првенство 2016. године играти у Групи И са Португалијом, Данском, Јерменијом и Албанијом.

Такмичење у квалификацијама Србија почиње 11. октобра против репрезентације Јерменије у Јеревану.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара