Читај ми!

Звездин нови тим за мање од милион евра

Након освајања титуле и избацивања из еврокупова, фудбалски клуб Црвена звезда имао је прилично добар прелазни рок. Отишло је 15, а дошло 11 фудбалера за суму око 900.000 евра.

После шест година, титула се вратила у витрине нашег најтрофејнијег клуба. Међутим, недуго затим уследио је један од највећих удараца у историји – избацивање из Европе.

Иако се очекивало да се то одрази и на довођење нових играча после одласка половине тима, уследио је можда и најбољи прелазни рок у новијој историји.

У Љутице Богдана стигао је цео један тим, односно 11 нових фудбалера.

За довођење Ненада Гаврића, Милоша Босанчића, Данијела Аврамовског, Богдана Планића, Александра Катаија, Ђорђа Деспотовића, Дамира Кахримана, Предрага Ђорђевића, Стефана Ђорђевића, Мамадуа Мбођа и Николе Антића потрошено је нешто мање од 900.000 европских новчаница.

Нови капитен Никола Мијаиловић и најбољи играч Звезде у прошлој сезони, Словенац Нејц Печник, потписали су нове, финсијски слабије уговоре са клубом.

Поред тога, црвено-бели су у први тим увели "своју децу" и најозбиљније рачунају на њих – Луку Јовића, Михајла Ристића и Вукашина Јовановића.

На голу се усталио омладински репрезентативац Рајковић, а најпријатније изненађење у прва четири кола у којима је Звезда остварила све четири победе без примљеног гола јесу игре младог штопера Дарка Лазића.

Чини се да нови тренер Ненад Лалатовић на располагању има јефтинији тим, који може одбранити титулу првака. Највећа плата, по новој политици управе клуба, не прелази 10 хиљада евра месечно. 

Поред тога, чак 15 младих фудбалера послато је на позајмице широм Србије, већина њих на двојну регистрацију. То, заправо, значи да Лалатовић може да их "повуче" назад у сваком тренутку. 

После свега виђеног у последњих пар месеци, могло би се рећи да су црвено-бели коначно почели да се понашају и послују у складу са финансијском ситуацијом, која је далеко од добре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара