Партизан убедљив, нова победа Воше

Партизан са 4:0 савладао екипу Рада и вратио се на прво место на табели Супер лиге. Меч одигран на празној Бањици, Данко Лазовић двоструки стрелац. Војводини сва три бода из Јагодине

Фудбалери Партизана победили су на гостујућем терену Рад са 4:0, у утакмици четвртог кола Супер лиге Србије и вратили се на прво место које деле са "вечитим ривалом".

Партизан је повео у 26. минуту голом Петра Шкулетића, након тога два гола постигао је Данко Лазовић, у 42. и 58. минуту, а коначан резултат поставио је Исмаел Беко Фофана у 86. минуту.

Утакмица је играна без пристуства публике на стадиону на Бањици.

Прву озбиљну прилику на утакмици је имао Партизан, у 10. минуту, када је Шкулетић избио испред голмана Рада Александра Јовановића, који му је добро одбранио ударац.

Црно-бели су након тога преузели иницијативу, у два наврата је у 22. минуту у шанси био Војислав Станковић, али је био непрецизан.

Четири минута касније Партизан је повео. Лазовић је са десне стране центрирао до Шкулетића коме са седам-осам метара није било тешко да убаци лопту у мрежу.

Пар минута касније Рад је имао добру шансу, после слободног ударца Борка Веселиновића, са петерца је шутирао Никола Распоповић, али је голман Партизана успео да отклони опасност.

Партизан је удвостручио предност у 42. минуту после лоше интервенције голмана Рада. Лазовић је са око 18 метара шутирао по земљи и када се чинило да ће је Јовановић ухватити, она му је исклизнула и кроз његове ноге отишла у мрежу.

У 58. минуту Лазовић је постигао свој други гол на утакмици, након што је Андрија Живковић добро пронашао Шкулетића, а овај је после продора са леве стране додао лопту до Лазовића, који је послао под пречку.

Рад је најбољу прилику имао у 84. минуту када је Петар Јелић шутирао са око 25 метара, али је погодио стативу.

Коначан резултат поставио је Фофана у 86. минуту када је главом са око четири метра погодио мрежу, после асистенције Николе Нинковића.

Партизан са 12 бодова дели прво место на табели са Црвеном звездом али има бољу гол разлику, док је Рад осми на табели са шест бодова.

Нова победа Воше, славио и ОФК 

ОФК Београд је на Карабурни пружио веома добру партију и заслужено остварио другу победу ове сезоне, док су Пазарци претрпели први пораз.

Стрелци за домаће били су Јоавновић у првом, као и Чаврић и Јанковић у другом полувремену. Голове за Нови Пазар постигли су Рагиповић и Видаковић у наставку сусрета.

Фудбалери Војводине савладали су у Јагодини истоимени домаћи тим са 3:2, у последњој утакмици 4. кола Суперлиге Србије.

Новосађани су заслужено дошли до бодова пошто су већ после 20 минута стекли предност од 2:0, потом и 3:1. Играли су добро и сигурно највећим делом сусрета, а Јагодинци су у узбудљивој завршници неуспешно настојали да дођу макар до ремија након што су се голом Леповића приближили на гол минуса.

Војводина се трећом победом ове сезоне пробила у врх табеле, иза водећих Партизана и Црвене звезде. 

Резултати:

Рад - Партизан 0:4 (Шкулетић 25, Лазовић 42, 57, Фофана 88)

ОФК Београд - Нови Пазар 3:2 (Јовановић 33, Чаврић 54, Јанковић 83 - Рагиповић 57, Видаковић 90)

Јагодина - Војводина 2:3 (Арсенијевић 27, Леповић 72 - Веселиновић 4, 54, Пекарић 19)

Одиграно јуче: Раднички Крагујевац - Борац Чачак 0:1, Младост Лучани - Напредак 2:1, Раднички Ниш - Доњи Срем 0:1, Чукарички - Вождовац 2:0, Црвена звезда - Спартак 1:0.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара