Читај ми!

Звезда сломила Спартак у финишу

Утакмицама 4. кола настављено је такмичење у Суперлиги Србије. Црвено-бели савласали Спартак из Суботице са 1:0. Победе Борца, Младости, Чукаричког и Доњег Срема. У недељу Рад дочекује Партизан. Јагодина и Војводина у репризи финала Купа.

Црвено-бели су овим тријумфом задржали максималан учинак у првенству и одмакли три бода предности Паризану, који у недељу гостује Раду на Бањици. Једини гол на мечу постигао је дебитанат Данијел Аврамовски у 78. минуту.

Екипа Ненада Лалатовића тешко је дошла до нова три бода, пропустивши велики број шанси да савлада противничког голмана. Најбољу прилику на мечу црвено-бели имали су у 70. минуту када су два пута погодили пречку Суботичана.

Прво је то пошло за руком Луки Јовићу, у наставку акције лопта се затим одбила до новог капитена Николе Мијаиловића, који је из одличне позиције такође погодио оквир гола. Претходну су непрецизни били Ракић, Печник и Петковић.

Гости из Суботице могли су и до бода, али је Милић у 83. минуту погодио стативу.
У игри домаћина осетио се одлазак Ненада Милијаша, који ће каријеру наставити у турској Маниси, док се Спартак показао као чврст ривал, што доказује податак да у прва три кола нису примили гол.

Нови фудбалски прволигаши у Србији Борац из Чачка и Младост из Лучана забележили су победе у четвртом колу Супер лиге. Борац је до друге победе дошао победом у гостима над Радничким из Крагујевца од 1:0. Младост је код куће у Лучанима победила Напредак са 2:1.

Раднички је био фаворит код куће и имао је добре шансе током већег дела утакмице, али су га гости казнили за промашаје у 72. минуту, када је Стефан Милојевић искористио добар пас Дејана Ђенића и са око пет метара постигао гол. Борац сада има седам бодова, а Раднички је остао на једном.

Младост је прекинула серију од два узастопна пораза. Тим из Лучана повео је у 24. минуту голом Саше Јовановића. Напредак је после прешао у иницијативу и ређао шансе, да би коначно у 82. минуту Милош Бајић донео изједначење.

Радост гостију је кратко трајала, пошто је само два минута касније Радомир Милосављевић донео прву победу Младости.

Актуелни шампион Црвена звезда дочекује Спартак из Суботице, први пут после много времена без капитена Ненада Милијаша, али са свим летошњим појачањима, па се очекује да дебитују неки играчи попут Ђорђа Деспотовића или Милоша Босанчића.

Један од дербија – реприза финала Купа из претходне две сезоне – одиграће Јагодина и Војводина, а прилику да освоје прве бодове тражиће Раднички из Ниша, на Чаиру против Доњег Срема, односно Вождовац, против Чукаричког на Бановом брду. ОФК Београд на Карабурми дочекује Нови Пазар.

Распоред утакмица 4. кола Суперлиге:

Субота:

Младост Лучани – Напредак 2:1
Раднички Крагујевац – Борац Чачак 0:1
Црвена звезда – Спартак 1:0
Чукарички – Вождовац 2:0
Раднички Ниш – Доњи Срем 0:1

Недеља:

ОФК Београд – Нови Пазар (17.00)
Рад – Партизан (17.00)
Јагодина – Војводина (19.00)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара